Uutinen

Luovan Euroopan vuoden 2022 työohjelma on hyväksytty, luvassa entistä enemmän rahoitusta

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa Kansainvälistyminen Rahoitus
Euroopan komissio hyväksyi 13.1. Luova Eurooppa -ohjelman vuoden 2022 työohjelman. Tämän jälkeen seuraavat vuoden 2022 rahoitushaut. Entistä suuremman budjetin myötä ohjelma vahvistaa tukeaan pandemian ja entistä kovemman globaalin kilpailun haastamille kulttuuri- ja luoville aloille. Ohjelman vuoden 2022 budjetti on 385 miljoonaa euroa, lähes 100 miljoonaa euroa viimevuotista enemmän.
Creative Europe 2022 Annual Work Programme

Mitä tuetaan?

Kulttuurin alaohjelma

  • Kulttuurin alaohjelman keskeisimpänä tukimuotona pysyvät eurooppalaiset yhteistyöhankkeet, joissa on mahdollista toteuttaa uusia sisältöjä, jakaa parhaita käytäntöjä ja kehittää uusia innovaatioita yhdessä eurooppalaisten kumppaneiden kanssa. Vuoden 2022 haku julkaistaan heti alkuvuodesta.
  • Kirja-alalle suunnattu tuki eurooppalaisen kaunokirjallisuuden levitykseen ja kirja- ja kustannusalan yhteistyöhön jatkuu.
  • Esittäville taiteille ja kulttuuriperinnölle on luvassa omia hakuja. Musiikkialalle suunnattu tuki jatkuu Music Moves Europe -aloitteen ja esittävien taiteiden levitykseen suunnattu tuki Perform Europe -aloitteen alla. Kulttuuriperintöalalla uutta tukea on tulossa Euroopan kulttuuriperintötunnuksen saaneiden kohteiden yhteistyöhön.
  • Jo aiemmin pilotoitu yksittäisille taiteilijoille ja kulttuurialan ammattilaisille suunnattu liikkuvuustuki siirtyy vuonna 2022 pysyväksi osaksi Luovan Euroopan Kulttuurin alaohjelmaa.

Monialainen toimintalinja

  • Tuki eri aloja yhdistäville, innovatiivisia digitaalisia sisältöjä ja toimintamalleja luoville Creative Innovation Lab-hankkeille jatkuu.
  • Uutismedia-alalle on luvassa tukea journalismin ja siihen liittyvän liiketoiminnan sekä medialukutaidon, tiedotusvälineiden moniarvoisuuden ja sananvapauden edistämiseen. Myös uutismedian haut avautuvat heti alkuvuodesta.

 

Jos olet kiinnostunut rahoituksen hakemisesta, saat Opetushallituksen Luova Eurooppa -yhteyspisteestä lisätietoa ohjelmasta sekä apua niin hankkeen suunnitteluun kuin rahoituksen hakemiseen. Järjestämme myös erilaisia tilaisuuksia, joissa saat lisätietoja ohjelmasta sekä tukea hakuprosessin eri vaiheisiin. Autamme suomalaisia toimijoita myös eurooppalaisten hankekumppaneiden haussa.

Lisätietoja Luova Eurooppa -ohjelman Median alaohjelman vuoden 2022 mahdollisuuksista saat Luova Eurooppa / Median sivuilta.