Uutinen

MusicAIRE tukee koronakriisistä toipuvaa musiikkialaa

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa
Euroopan komission Music Moves Europe -aloitteen osana toteutettava MusicAIRE tarjoaa kohdennettua tukea musiikkialalle. Tavoitteena on tukea alan vihreää, digitaalista ja/tai oikeudenmukaista elpymistä. Avoinna on nyt MusicAIREn toinen haku. Tukea voi hakea 15.000-55.000 euroa kolmessa eri kategoriassa.
MusicAIRE - An innovative recovery for Europe

Musiikkiala on yksi koronakriisin pahiten kurittamista taiteen ja kulttuurin aloista. Kriisi on entisestään korostanut alaan jo aiemmin kohdistuneita haasteita.

MusicAIRE -hankkeen tavoitteena on tuoda yhteen resursseja ja tukea hankkeita, jotka edistävät rajoituksista kärsineiden musiikkialan toimijoiden, taiteilijoiden ja ammattilaisten resilienssiä ja elpymistä.

Avoinna on nyt MusicAIREn 2. haku, joka päättyy 26.10.  Jaossa on yhteensä 1.335.000 euroa arviolta 30 hankkeelle.
 

Tukea mm. osaamisen vahvistamiseen sekä toimintamallien testaamiseen

Tuettavien hankkeiden pitää tarjota musiikkialalle toimintamalleja, jotka edistävät sen elpymistä yhdellä seuraavista alueista:

  • vihreä elpyminen
  • digitaalinen elpyminen
  • digitaalinen ja/tai oikeudenmukainen elpyminen.

Toiminta voi liittyä esim. osaamisen kehittämiseen ja jakamiseen, tietoisuuden lisäämiseen, parhaiden käytäntöjen keräämiseen, vaikuttamistyöhön tai innovatiivisten toimintamallien testaamiseen ja laajentamiseen.

Tukea voi hakea kolmessa eri kategoriassa:

  • Micro - tuki enintään 15.000€
  • Small - tuki enintään 30.000€
  • Medium - tuki enintään 55.000€

Tuki kattaa 90% hankkeen kustannuksista.

Tulokset julkaistaan marraskuun 2022 lopussa ja hankkeet voivat alkaa tammikuussa 2023. Hankkeiden kesto on 10 kuukautta

Avoinna on myös hankkeiden arvioijien haku.