Uutinen

Opetushallitus edistää koulutusalan yhteistyötä Intian kanssa

Ohjelmat Team Finland Knowledge Koulutusvienti
Opetushallitus on allekirjoittanut Intian kansallisen opetusviranomaisen kanssa yhteistyöasiakirjan, jolla edistetään maiden välistä kokemusten vaihtoa sekä koulutusvientiä.
OPH:n johtaja Samu Seitsalo ja Intian NCERT:n edustaja esittelevät toisilleen memorandum of understanding -asiakirjoja
OPH:n johtaja Samu Seitsalo ja Intian NCERT:n edustaja esittelevät toisilleen Memorandum of Understanding -asiakirjoja

Intiassa on käynnissä suuri koulutusjärjestelmän reformi National Education Policy (NEP) 2020, jossa on suomalaisittainkin tuttuja piirteitä. 

– NEP 2020:n visioima vuorovaikutteisen ja toiminnallisen pedagogiikan, pelillisyyden sekä tarinankerronnan resepti on kuin suoraan suomalaisen opettajan huoneentaulusta. Ehkä siis myös työkalut ja pedagogiikka, joita suomalaisissa luokkahuoneissa käytetään, ovat uudistuksen myötä kiinnostavia, toteaa Team Finland Knowledge -erityisasiantuntija Mika Tirronen Suomen Intian suurlähetystöstä. 

Intiassa nähdään siis Suomi yhtenä koulutusalan edelläkävijänä, jonka kokemuksista halutaan oppia. Samoin suomalaisilla koulutusalan toimijoilla on opittavaa, kuinka Intian kokemusten valossa ratkaistaan oppimisen ja opettamisen globaaleja haasteita.

Opetushallitus allekirjoitti maaliskuussa edellä mainituista lähtökohdista yhteistyöasiakirjan (Memorandum of Understanding) Intian kansallisen opetusviranomaisen NCERT:n (The National Council of Educational Research and Training) kanssa. Tämän avauksen myötä yhteistyö maiden välillä tiivistyy yleissivistävässä koulutuksessa esimerkiksi opettajankoulutukseen liittyen, ja samalla myös OPH:n ja NCERT:n väliset yhteydet vahvistuvat lähivuosina. Käytännön toimia suunnitellaan osapuolten yhteistyökomiteassa. 

– Allekirjoittamallamme yhteistyöasiakirjalla tuemme myös suomalaisia koulutusvientitoimijoita ja erityisesti opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa, Jyväskylän yliopiston koordinoimaa Oppimisen ja opettamisen globaalia innovaatioverkostoa (GINTL), jonka kohteena on juuri Intia. GINTL tulee olemaan tärkeä toimija yhteistyössä, sanoo Opetushallituksen puolesta asiakirjan allekirjoittanut johtaja Samu Seitsalo.