Uutinen

Opiskelijan tietojen luovutus koulutuksesta hyvinvointialueille 1.1.2023 alkaen

Ajankohtaista Oppilas- ja opiskelijahuolto
Olemme koonneet verkkosivuillemme tietoa siitä, miten ja millä periaattein koulutuksen järjestäjä voi luovuttaa tietoa oppilaista ja opiskelijoista opiskeluhuoltopalveluiden ammattilaisten käyttöön, myös sen jälkeen kun nämä ovat siirtyneet hyvinvointialueiden palvelukseen vuoden 2023 alussa.
Oppilaita oppitunnilla.

Hyvinvointialueet vastaavat 1.1.2023 alkaen opiskeluhuoltopalveluiden eli koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sekä kuraattori- ja psykologipalveluiden järjestämisestä.

Olemme koonneet verkkosivuillemme tietoa siitä, voiko koulutuksen järjestäjä antaa pääsyn opiskelijahallintojärjestelmäänsä opiskeluhuoltopalvelujen ammattilaisille eli opiskeluhuollon kuraattoreille, psykologeille, terveydenhoitajille ja lääkäreille senkin jälkeen, kun nämä ovat siirtyneet hyvinvointialueiden palvelukseen*. Tai voiko koulutuksen järjestäjä luovuttaa opiskelijoiden nimet ja syntymäajat koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon?

Opiskelijan tietojen luovutuksella tarkoitetaan tilannetta, jossa koulutuksen järjestäjä antaa hallussaan olevia opiskelijaa koskevia tietoja hyvinvointialueille opiskeluhuoltopalvelujen ja yksilökohtaisen opiskeluhuollon järjestämiseksi.

Opetushallitus julkaisee ensi vuoden puolella lisätukimateriaalia opiskeluhuollon kysymyksistä. Tiedonsiirtokysymyksistä tukimateriaalia tehdään yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Lisätietoa:

Juridiset kysymykset: Opetusneuvos Laura Francke, etunimi.sukunimi [at] oph.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]oph[dot]fi)
Opiskeluhuolto: Opetusneuvos Kristiina Laitinen, etunimi.sukunimi [at] oph.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]oph[dot]fi)

* Lauseeseen lisätty 21.12.2022 "myös sen jälkeen".