Uutinen

Testaa digitaaliset taitosi

Europassin uusi työkalu digitaalisten taitojen itsearviointiin (Digital Skills Self-Assessment = DigiSAT) auttaa käyttäjiä selvittämään digitaalisten taitojensa tason itsearvioinnin kautta.
Joukko ihmisiä tietokoneiden äärellä.

Tukea taitojen selvittämiseen                                                                                                

Työkalun avulla opit ymmärtämään, mitä digitaalisiin taitoihin kuuluu ja mitä näistä taidoista jo hallitset. Työkalu auttaa asettamaan digitaaliset taitosi kontekstiin, jotta pystyt määrittämään oman tasosi.

 

Digitaalisten taitojen testissä käydään läpi digitaalisten taitojen viisi osa-aluetta eurooppalaisen digitaalisen osaamisen viitekehyksen (European Digital Competency Framework) mukaisesti;

  1. Tieto- ja datalukutaito
  2. Viestintä ja yhteistyö
  3. Digitaalisen sisällön tuottaminen
  4. Turvallisuus
  5. Ongelmanratkaisu

Vastattuasi jokaisen osa-alueen kysymyksiin, saat tuloksen taitotasostasi ja voit lisätä tiedon digitaalisista taidoistasi Europassi-profiiliisi tai ansioluetteloosi. Älä jätä väliin mahdollisuutta tuoda taitosi esiin!

 

Voimauttavaa ja motivoivaa

Digitaitojen itsearvioinnin työkalu (Digi-SAT) auttaa sinua ymmärtämään digitaitojesi laajuutta ja tasoa: kaikkea mitä osaat tehdä – ja miten voit kuvailla osaamistasi. Työkalu motivoi sinua myös oppimaan lisää, kun saat kokonaiskuvan siitä, mitä digitaalisia taitoja hallitset ja millaiset taitosi ovat muihin verrattuna.

 

Vinkkejä opintojen jatkamiseen

Digitaalisten taitojen testi auttaa sinua ymmärtämään, mitä digitaalisten taitojen osa-alueita sinun tulisi vielä kehittää. Testin lopuksi voit tulostaa ja tallentaa itselleen itsearvioinnin yhteenvedon ja ”todistuksen”. Sen voi myös liittää osaksi Europassin sähköistä osaamisen portfoliota. Testin suoritettuasi saat lisäksi jatkossa testitulokseesi perustuvia suosituksia kursseista ja oppimismahdollisuuksista.

 

Kokeile testiä jo tänään

Pääset testiin täältä: www.europass.eu

Lisätietoa eurooppalaisesta digitaalisen osaamisen viitekehyksestä löydät täältä: https://ec.europa.eu/jrc/en/digcomp/digital-competence-framework

Otamme mielellämme vastaan palautetta testistä ja siitä, miten voisimme tehdä siitä entistä paremman.


Takaisin Europassin etusivulle