Uutinen

TUVA-kahvittelut vauhdittavat uuden nivelvaiheen koulutuksen toimeenpanoa

Koulutus ja tutkinnot Ammatillinen koulutus Lukiokoulutus Perusopetus Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus Opetus ja ohjaus Oppivelvollisuuden laajentaminen
Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA) on uusi nivelvaiheen koulutus, jossa yhdistyvät perusopetuksen lisäopetus, lukiokoulutukseen valmentava koulutus (LUVA) ja ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA). TUVAssa opiskeleminen on mahdollista aloittaa 1.8.2022 lähtien. Opetushallitus tarjoaa koulutuksen järjestäjille TUVA-koulutuksen toimeenpanon tukea keväällä 2022. Yksi tuen muodoista on kerran kuussa etänä toteutettavat TUVA-kahvittelut, jotka ovat matalan kynnyksen verkostotapaamisia TUVA-toimijoille.
Etäkokouksen osallistujat tietokoneen näytöllä

Kevään 2022 ensimmäinen TUVA-kahvittelu toteutettiin etänä 16.2.2022. Alustuspuheenvuoron piti Keudan vastuuopettaja Kaisa Tolvanen, joka esitteli Keudan TUVA-koulutuksen toteuttamissuunnitelmaa ja sen laadintaprosessia. Kaisa Tolvasen esittelyn jälkeen oli aikaa vielä kysymyksille sekä pienryhmäkeskustelulle. Tilaisuuteen osallistui 125 TUVA-toimijaa ja se sai paljon kiitosta osallistujilta.

TUVA-kahvitteluja järjestetään kevään 2022 aikana yhteensä neljä: kaksi aamupäivällä ja kaksi iltapäivällä. Kahvitteluihin kutsutaan alustuspuheenvuoron pitäjiksi joko TUVA-toimijoita tai hallinnon edustajia. Tilaisuudet pyritään pitämään matalan kynnyksen verkostotapaamisina, joissa jokaisella on mahdollisuus kysyä, kommentoida ja jakaa omia kokemuksiaan. Tilaisuuksiin ei edellytetä ennakkoilmoittautumista.

TUVA-kahvitteluiden lisäksi keskiviikkona 27.4. klo 13.30–16.15 toteutetaan aluehallintovirastojen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen yhteistoteutuksen TUVA tulee – Olemmeko valmiit -webinaari. Webinaarin ilmoittautuminen ja etukäteiskysymykset lähetetään aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Tervetuloa kahvittelemaan ja tutustumaan TUVAan!

Lisätietoa: maria-elisa.salonsaari [at] oph.fi