Uutinen

#BeInclusive EU Sport Awards – haku käynnissä nyt!

Ohjelmat Liikunta ja urheilu Erasmus+ Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport
Euroopan komissio on julkaissut haettavaksi #BeInclusive-palkinnon liikunnan ja urheilun toimialalta. Kilpailun tarkoituksena on korostaa liikunnan roolia sosiaalisen vahvistamisen välineenä sekä nostaa esiin siinä onnistuneita toimijoita. Kilpailuun voi osallistua 28.9.2023 mennessä ja komissio palkitsee voittajat 10 000€ tunnustuksella.
#BeInclusive EU Sport Awards

Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki liikunta- ja urheilusektorilla toimivat tahot, jotka edistävät sosiaalista hyvinvointia. Liikunta ja urheilu on täynnä mahdollisuuksia ja toiminnan avulla voidaan parhaimmillaan tuoda ihmisiä yhteen, edistää kunnioittavan ilmapiirin kehittymistä sekä rikkoa ennakkoluuloja.

Euroopan komissio valitsee finalistit ehdokkaista seuraaviin kategorioihin:

  • #BeInclusive Breaking Barriers
  • #BeInclusive Be Equal
  • #BeInclusive Sport for peace

Euroopan komissio rohkaisee nyt liikunnan ja urheilun toimijoita tuomaan esiin omia projektejaan, joiden avulla on onnistuttu edistämään sosiaalista osallistamista ja vahvistamista liikunnan avulla.

– Suomesta löytyy monia ideoita, kuinka urheilun avulla voi edistää sosiaalista vahvistamista. Tämä kilpailu on hyvä mahdollisuus tuoda esiin muille eurooppalaisille omaa osaamistamme ja kokemustamme kannustaa urheiluministeri Sandra Bergqvist.

Palkinnon hakuaika jatkuu syyskuun loppupuolelle asti ja kolme voittajaa julkistetaan palkintogaalassa kevään 2024 aikana, johon kutsutaan kaikkiaan 9 finalistia. 

Hakemukset jätetään sähköisesti EU Funding Tender Portaalin kautta. Lisätietoja sekä tarkemmat hakuohjeet löytyvät Euroopan komission sivuilta..

Erasmus+ Sport yhteyspiste neuvoo kilpailuun osallistumisessa. Kysymyksiä hakuprosessiin liittyen voi lähettää osoitteeseen sport [at] oph.fi