Uutinen

EU:n nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntaohjelmilla uusi yksikön päällikkö

Tietoa meistä Kansalaistoiminta Nuorisotyö EU:n nuoriso-ohjelmat
Nuorison, kulttuurin ja liikunnan kansainvälistymispalveluiden yksikössä eletään tänä syksynä muutosten aikaa, kun yksikön pitkäaikainen päällikkö Irmeli Karhio siirtyy eläkkeelle. Hänen seuraajanaan on aloittanut Mari Ahonen-Walker, joka tulee Opetushallitukseen Kuntaliitosta. Marin viimeiset 15 vuotta ovat hujahtaneet nuorisotyön kansallisessa kehittämisessä ja edunvalvonnassa, mutta juuret ovat alueellisessa ja paikallisessa nuorten kanssa tehtävässä työssä.
Kuvassa istuvat vierekkäin Mari Ahonen-Walker ja Irmeli Karhio.
Mari Ahonen-Walker ja Irmeli Karhio istahtivat yhteiseen haastatteluun.

– Irmeliltä jäävät täytettäviksi isot saappaat, Mari toteaa – Omassa työssäni kansainvälisyys on ollut aina mausteena mukana. Opetushallituksessa olemme todella ajankohtaisten asioiden äärellä: yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vahvistaminen kuuluu kaikille. Tuntuu että työ on juuri nyt tärkeämpää kuin pitkään aikaan: kaikkien pitää päästä osalliseksi kansainvälistymisestä.

Irmeli nostaa ajankohtaisista asioista esille uudet haasteet, joilla on vaikutusta myös kansainvälistymisen agendalle: ilmastonmuutos ja mielenterveysongelmat, koventuneet asenteet ja osallisuuden puute. On iso kysymys, kuinka nuoret ja nuorten parissa toimivat saadaan osallisiksi yhteiskuntaan omissa lähiympäristöissään ja osallistumaan kansainväliseen toimintaan – varsinkin jos paikallistason rahoitus ei tue alan toimijoita.

– Paljon on pöydällä tällä hetkellä emmekä pysty yksin näihin muutoksiin vastaamaan. Pystymme kuitenkin antamaan oman merkittävän panoksemme nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntasektorilla. Yksikön vastuulla olevat ohjelmat vahvistavat kansalaistoimijoiden osaamista ja solidaarisuutta sekä mahdollistavat paitsi uusien toimintamallien kehittämisen, myös jo olemassa olevan toiminnan rikastamisen kansainvälisten kumppaneiden kanssa. EU-ohjelmissa on tilaa kaikille!

– On ollut etuoikeus työskennellä motivoituneiden kollegojen, yhteistyökumppaneiden ja kentän toimijoiden kanssa matkalla eurooppalaisuuteen ja samalla omaan itseemme. Lämmin kiitos upeista kohtaamisista vuosien varrella! Teitä tulee ikävä, lähettää Irmeli terveisensä ja jatkaa: – Toivotan Marille menestyksekästä ja hyvää matkaa näiden maailman parhaiden ohjelmien parissa!