Uutinen

Korkeakouluharjoittelijaksi Opetushallituksen aikuiskoulutuksen kv-palveluihin

Ohjelmat Aikuiskoulutus Erasmus+ Erasmus+ aikuiskoulutukselle
Nuoria istumassa pöydän ympärillä.

Kiinnostaako aikuiskoulutus? Oletko innostunut kansainvälisyydestä? Haemme korkeakouluharjoittelijaa monipuolisiin aikuiskoulutuksen kansainvälistymisen edistämisen tehtäviin!

Organisaation esittely

Opetushallituksen tehtävänä on kehittää koulutusta, varhaiskasvatusta ja elinikäistä oppimista, hoitaa näihin liittyvät palvelu- ja hallintotehtävät sekä ennakoida osaamis- ja koulutustarpeita. Opetushallitus edistää yhteiskunnan kansainvälistymistä ja suomalaisen koulutuksen tunnettuutta ja yhteistyötä ulkomailla.

Opetushallitus pyrkii vastaamaan yhä vaikuttavammin toimintaympäristön muutoksiin niin, että jokainen voi kasvaa potentiaaliinsa ja oppiminen on intohimo. Luomme avoimuudella luottamusta, muotoilemme yhdessä ratkaisuja, uskallamme uudistua oppijan parhaaksi ja elämme kuten opetamme. Opetushallituksessa pääset syventämään osaamistasi ja ammattitaitoasi merkityksellisen työn parissa, osana oppimiseen intohimoisesti suhtautuvaa työyhteisöä.

Tehtävän kuvaus

Korkeakouluharjoittelijan tehtävä sijoittuu Opetushallituksen Yleissivistävän ja aikuiskoulutuksen kansainvälistymispalvelut -yksikköön. Yksikön tehtävänä on hallinnoida varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja aikuiskoulutuksen sektoreiden kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön Erasmus+ ja Nordplus -ohjelmia. Lisäksi yksikkö edistää sektoreiden toimijoiden kansainvälistymistä ja verkostoitumista Euroopan komission rahoittamien digitaalisten foorumien eTwinning ja EPALE – Aikuiskoulutuksen eurooppalaisen foorumi avulla.

Korkeakouluharjoittelija osallistuu yksikön aikuiskoulutuksen kv-tiimin päivittäiseen työhön Erasmus+ -ohjelmahallinnon ja EPALE – Aikuiskoulutuksen eurooppalaisen foorumin parissa.

Tehtäviin kuuluu mm.

  • aikuisoppimisen kansallisten tapahtumien käytännön järjestelyjä
  • hankkeiden hallinnollisia tehtäviä
  • monikanavaisen viestinnän tehtäviä.
  • harjoittelun aikana on mahdollisuus osallistua asiakas- ja sidosryhmätyöhön.

Harjoittelu antaa monipuolisen kuvan aikuisoppimisen sektorin kansainvälistymisen edistämisestä hankehallinnosta viestintään Euroopan komission rahoittamien ohjelmien parissa.

Hakijalta odotamme

Harjoittelupaikka sopii sinulle, joka suoritat maisteriopinoja soveltuvassa aineessa (esimerkiksi aikuiskasvatustiede, kasvatustiede, kieli- ja viestintätieteet, yhteiskuntatieteet tai hallintotiede) ja jolla on kokemusta tai paloa kansainväliseen työhön. Toivomme, että tunnet jonkin verran aikuisoppimisen tematiikkaa tai suomalaista aikuiskoulutuksen toimijakenttää.

Arvostamme iloista ja oma-aloitteista työotetta, kykyä joustaa ja työskennellä monien samanaikaisten tehtävien kanssa. Olet sosiaalisen median ja verkkoviestinnän osaaja. Sinulla on valmius oppia erilaisten it-järjestelmien käyttöä. Katsomme eduksi englannin ja ruotsin kielen taidon.

Toivomme hakemuksia eri-ikäisiltä, eri sukupuolia edustavilta sekä myös kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvilta henkilöiltä. Harjoittelupaikka sopii myös kansainväliselle opiskelijalle, joka osaa suomea jonkin verran.   

Harjoittelun tiedot

Harjoittelun kesto: 1.9.–30.11.2023 (3kk) tai sopimuksen mukaan

Työaika: virastotyöaika

Palkkaus: 1534,88 e/kk

Hakemista koskevat tiedot

Toimitathan hakemuksesi ja CV:n 11.4.2023 klo 16.15 mennessä osoitteeseen erasmus.aikuiskoulutus [at] oph.fi (erasmus.aikuiskoulutus (at) oph.fi)

Kutsumme haastatteluun viikolla 15. Haastattelut pidetään viikolla 16.
Päätös harjoittelupaikasta annetaan huhtikuun aikana.

Edut

Noudatamme liukuvaa työaikaa ja hyödynnämme joustavasti sekä omia tilojamme, valtionhallinnon yhteiskäyttötiloja että etätyömahdollisuuksia. Harjoittelua ei voi suorittaa kokonaan etänä.

Lue lisää meistä ja valtiolla työskentelystä osoitteessa www.valtiolle.fi.

Yhteystiedot

Työnantajan/harjoittelupaikan osoite:
Hakaniemenranta 6, 00530 Helsinki, Opetushallitus

Lisätietoja harjoittelusta

Virpi Maireberg, vastaava asiantuntija, p. 029 533 1764, virpi.maireberg [at] oph.fi (virpi.maireberg (at) oph.fi)
Jenni Westö, erityisasiantuntija, p. 029 533 6196, jenni.westo [at] oph.fi (jenni.westo (at) oph.fi)