Uutinen

Opetushallitus ja UNICEF syventävät yhteistyötään koulutusinnovaatioiden kehittämiseksi

Ajankohtaista Globaali yhteistyö Digitaalisuus Koulutuksen kehittäminen Koulutusvienti
Opetushallitus ja UNICEF innovaatiotoimisto allekirjoittivat maanantaina 20. maaliskuuta 2023 yhteisymmärryspöytäkirjan, jonka tarkoituksena on syventää yhteistyötä koulutusinnovaatioiden alalla.
Ihmisiä poseeraamassa ryhmäkuvaa varten.

Yhteisymmärryspöytäkirja tiivistää yhteistyötä Opetushallituksen alla toimivan Opetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskus FinCEEDin ja UNICEFin Helsingissä sijaitsevan Global Learning Innovation Hubin välillä. Organisaatioiden tavoitteena on tehdä yhteistyötä strategisella ja teknisellä tasolla kehittääkseen innovatiivisia oppimisratkaisuja, jotka edistävät inklusiivista ja laadukasta koulutusta kaikille lapsille ja nuorille.

FinCEED ja UNICEFin Learning Innovation Hub tekevät yhteistyötä erityisesti välittämällä suomalaisia koulutusalan asiantuntijoita lyhytaikaisiin tehtäviin UNICEFille, tekemällä yhteistyötä opetusalan kehitysyhteistyöhön liittyvien taitojen vahvistamiseksi, järjestämällä yhdessä tapahtumia yhteistyönverkostojen vahvistamiseksi sekä tukemalla UNICEFin Learning Pioneers -ohjelmaa.

- Opetushallitus edistää mielellään yhteistyötä UNICEFin innovaatiotoimiston kanssa tällä yhteisymmärryspöytäkirjalla. Uskomme, että tämä kumppanuus mahdollistaa yhteistä tavoitetta opetusalan kehitysyhteistyön asiantuntemuksen edistämisessä ja innovatiivisten oppimisratkaisujen kehittämisessä, jotka edistävät osallistavaa ja laadukasta koulutusta kaikille, sanoo johtaja Samu Seitsalo Opetushallituksesta.

- Suomessa toimiva UNICEF Global Learning Innovation Hubin tavoitteena on laajentaa laadukkaiden digitaalisten oppimisratkaisujen saatavuutta, joiden avulla voidaan parantaa kaikkien lasten oppimista. Tämä kumppanuus Opetushallituksen ja FinCEEDin kanssa antaa UNICEFille mahdollisuuden hyödyntää Suomen asiantuntemusta ja innovatiivisia aloitteita, joita voidaan soveltaa ja laajentaa erilaissa oppimisratkaisuissa, sanoo Thomas Davin, UNICEFin innovaatiotoimiston johtaja.

Allekirjoittamistilaisuudessa Seitsalon ja Davinin lisäksi Suomen ulkoministeriön innovaatiolähettiläs Riitta Swan, Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön johtaja Jonna Korhonen ja UNICEFin oppimisinnovaatioiden keskuksen johtaja Angeles Cortesi keskustelivat siitä, miten Suomen ja UNICEFin kumppanuus voi auttaa suunnittelemaan vaihtoehtoisia oppimistapoja, jotka voivat edistää laadukkaan digitaalisen oppimisen saatavuutta kaikille lapsille.

- Innovaatiot ja pioneeriteknologiat tarjoavat valtavia mahdollisuuksia nopeuttaa ja skaalata digitaalisen oppimisen saatavuutta lapsille. Olemme iloisia voidessamme lähteä tälle matkalle yhdessä Suomen kanssa, jotta voimme muuttaa koulutusta ja tehdä oppimisesta hauskan seikkailun kaikille lapsille, Cortesi lisäsi.

Lue lisää