Uutinen

Opintopolku-palvelun tiedonsiirtoihin liittyvä virhe on korjattu – korkeakoulut tarkistavat yhteishaun todistusvalintojen tuloksia parhaillaan

Ajankohtaista Korkeakoulutus Opiskelijavalinnat
Korkeakoulut tiedottavat hakijoita jatkotoimenpiteistä. Seuraa oman hakukohteesi viestintää.
Kuvituskuva opiskelijakirjastosta

Opintopolku-palvelussa on havaittu korkeakoulujen ensikertalaisuustietojen siirtymiseen liittyvä virhe, jonka vuoksi osa hakijoista on voinut tulla virheellisesti hyväksytyksi korkeakouluun. Teknisen vian vuoksi esimerkiksi kasvatusalan opiskelijavalintojen valtakunnalliseen VAKAVA-kokeeseen on kutsuttu nyt kaikki hakijat, koska todistusvalinnan lopullisia tuloksia ei ole voinut julkaista.

Tietojen siirtymiseen liittyvä virhe on nyt korjattu, ja korkeakoulut tekevät parhaillaan korjauksia valintoihin. Korkeakoulut päättävät lainsäädännön mukaan opiskelijaksi ottamisesta, joten myös hakijoihin mahdollisesti vaikuttavista jatkotoimenpiteistä päättää korkeakoulu. Hakijoiden kannattaa nyt seurata hakukohteensa tiedotusta asiasta.

Opetushallitus selvittää parhaillaan, kuinka isoa osaa hakijoista Opintopolun vika koskettaa. Yksittäinen hakija saa ajantasaisen tiedon hakukohteensa korkeakoulusta. 

Pahoittelemme tilannetta, joka ymmärrettävästi aiheuttaa monelle hakijalle huolta. 

Opintopolku on Opetushallituksen palvelu, jossa suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät omien koulutustensa tietoja. Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa täytettävällä hakulomakkeella. 

Valtaosa opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon perusteella. Opiskelijaksi voidaan valita myös valintakokeen, valintakokeen ja todistuksen tai esimerkiksi avoimen korkeakoulun aiempien opintojen perusteella. Korkeakoulut päättävät valintaperusteista. 

Lisätietoa