Uutinen

Transatlantic Classroom -ohjelman hankkeet potkaistiin käyntiin

Ohjelmat Lukiokoulutus Kansainvälistyminen
Ohjelmasta rahoitetuissa hankkeissa mukana olevia opettajia ja lukiolaisia kokoontui kick-off tilaisuuteen verkostoitumaan ja kuulemaan kokemuksia aikaisemmista vaihto-ohjelmista lukiolaisille sekä opettamisesta Yhdysvalloissa. Tänä vuonna käynnistyy yhteensä 14 hanketta. Mukana on 17 lukiota Suomesta ja 12 Yhdysvalloista.
Transatlantic Classroom

Nyt vasta alkuvaiheessa olevissa hankkeissa on sekä virtuaalista yhteistyötä että vaihtojaksoja opettajille ja opiskelijoille. Suomeen saapuu myös muutamia opettajia Yhdysvalloista, ja heistä yksi olikin jo mukana tilaisuudessa. Transatlantic Classroom -ohjelma painottaa nuorten osallistumista, ja se näkyy ilahduttavasti useissa hankkeissa.  

-  Hankkeessamme vertailemme muun muassa sitä, miten kestävän kehityksen tavoitteita käsitellään käytännössä opiskelijoiden kanssa yhdysvaltalaisessa kumppanikoulussamme, kertoivat espoolaiset opettajat hankkeesta ”Tomorrow’s Transatlantic Earth Activists”.

Young Ambassadors -ohjelman vuoden 2012 alumni Riikka Karppinen kertoi vaihtokokemuksistaan ja polustaan lukiolaisesta Sodankylän valtuuston puheenjohtajaksi ja ulko- ja sisäministerin yhteiseksi poliittiseksi avustajaksi.  Viikin normaalikoulun opettaja Anna-Mari Ojala jakoi kokemuksiaan opettamisesta 3 400 opiskelijan Arizonalaisessa lukiossa.

Hankkeet päättyvät kesäkuun loppuun 2024 mennessä. Mielenkiinnolla seuraamme yhteistyötä ja sen antia. Todennäköisesti ohjelman seuraava haku avataan lokakuussa 2023.