Uutinen

Anna meille palautetta Oph.fi-sivustosta ja uudistetusta sivuston hausta

Ajankohtaista Ammatillinen koulutus Esiopetus Lukiokoulutus Perusopetus Taiteen perusopetus Vapaa sivistystyö Varhaiskasvatus
Oph.fi-verkkosivuston uudistettu haku on nyt ollut kevään käytössä, ja myös sivuston rakennetta on uudistettu saadun palautteen perusteella. Tämän vuoden asiakaskyselyssä on haun lisäksi teemana opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteiden löydettävyys. Voit vastata kyselyyn suomeksi ja ruotsiksi. Vastausaikaa on 24.5. saakka.
Kädet tietokoneen edessä.

Oph.fi-verkkosivusto tarjoaa tietoa varhaiskasvatuksen, koulutuksen ja elinikäisen oppimisen ammattilaisille sekä kansainvälisissä hankkeissa ja vaihto-ohjelmissa mukana oleville organisaatioille ja henkilöille. Kaikkiaan verkkopalvelussa oli 4,9 miljoonaa käyntiä vuoden 2023 aikana. 

Sivustolla kerromme muun muassa Opetushallituksen eri palveluista, kehittämisestä sekä koulutusasteiden opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteiden uudistamisesta sekä pedagogisista tukimateriaaleista. Kaikki ajantasaiset säädökset ja määräykset puolestaan löytyvät ePerusteet-palvelusta.

Asiakkailta saatujen palautteiden perusteella sivuston päähakua on uudistettu monipuolisesti. Haku löytää nyt täsmällisemmin etsittyjä asioita ja tuloksia voi järjestää myös ajan tai nimen perusteella. Päähaun lisäksi Oph.fi-sivustolla on käytettävissä tapahtuma-, julkaisu-, rahoitus-, UKK- ja puhelinluettelohaku. Jokaisen hakusivun alussa on valittavissa myös nämä muut haut. Hakusivun vasemmassa reunassa olevia suodattimia on uudelleen järjestelty ja selkeytetty. Myös hakutuloslistausta on kehitetty niin, että siitä näkee helpommin mistä sisällöstä on kyse ja esimerkiksi milloin etsitty uutinen on julkaistu.

Oph.fi-sivusto on saanut uuden osion nimeltään Teemat ja kehittäminen. Uuteen osioon olemme koonneet koulutusasteiden yhteisiä teemoja, kuten esimerkiksi Digitalisaatio ja Hyvinvointi  Uudesta osiosta löytyy jatkossa tietoa myös kehittämisverkostoista ja hankkeista. Samalla on uudistettu Kansainvälisyys-osio, joka kokoaa kaikki kansainvälisyyden edistämiseen liittyvät asiat. Viime vuonna uudistimme myös Tietoaineistot ja analyysit -osion, josta löytyy monipuolisesti tietoa mm. tilastoista, ennakoinnista sekä vertailusta. 

Auta meitä kehittämään vastaamalla kyselyyn viimeistään 24.5.

Verkkosivuston kehittämisessä tärkeänä osana on vuosittaisten Oph.fi-asiakaskyselyjen palaute. Niiden avulla olemme parantaneet muun muassa tietojen löydettävyyttä ja selkeyttäneet rakennetta sekä uudistaneet Oph.fi-sivuston päähakua.

Vastaamalla vaikutat ja annat meille arvokasta tietoa kehittämisen tueksi. Tavoitteena on, että verkkosivustomme palvelisi entistä paremmin ja asiakaslähtöisemmin kaikkia käyttäjiä. Kysely on avoinna 24.5. saakka ja voit vastata siihen suomen tai ruotsin kielellä. Vastaaminen vie aikaasi noin 5-10 minuuttia.

Kyselyssä voit antaa palautetta muun muassa uudistetusta hakukoneesta sekä opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteiden tuen löydettävyydestä.

Asiakaspulssi uutiskirje tuo sähköpostiisi tietoa osallistumismahdollisuuksista Opetushallituksen kehittämistyöhön

Opetushallituksella on uusi Asiakaspulssi-uutiskirje, jonka kautta kerromme erilaisista osallistumismahdollisuuksista Opetushallituksen toiminnan ja palveluiden kehittämiseen. Lue ensimmäinen Asiakaspulssi-uutiskirje ja tilaa tulevat kirjeet sähköpostiisi.