Uutinen

Eurooppalaisia kirjailijoita ja kirjallisuutta juhlitaan 25. maaliskuuta

Ohjelmat Kulttuuri eTwinning Luova Eurooppa Äidinkieli ja kirjallisuus
Eurooppalaisten kirjailijoiden päivää vietetään 25. maaliskuuta 2024. Teemapäivä juhlistaa eurooppalaista kirjallisuutta ja kannustaa etenkin nuoria kirjallisuuden ja lukemisen pariin. Päivän aikana järjestetään erilaisia kirjallisuustapahtumia ympäri Eurooppa. Tapahtumia voi järjestää myös Suomessa ja niistä voi ilmoittaa päivän verkkosivuilla.
Joukko kirjallisuudesta tuttuja minikokoisia hahmoja ja Euroopan unionin lipun tähdet avoimen kirjan päällä, kynää pitelevä käsi.

Euroopan unionissa vietettiin eurooppalaisten kirjailijoiden päivää (Day of European Authors) ensimmäisen kerran vuonna 2023. 

Päivän tarkoituksena on juhlistaa eurooppalaista kirjallisuutta, edistää lukemista ja kirjoittamista sekä lisätä tietoisuutta kirjailijoiden merkityksestä yhteiskunnassa. Päivä tarjoaa myös hyvän tilaisuuden nostaa esiin eurooppalaista kirjallista perinnettä ja sen monimuotoisuutta.

Koulut, kirjakaupat, kirjastot ja muut lukemisen edistämisen parissa toimivat organisaatiot voivat järjestää esimerkiksi lukuhetkiä, kirjailijatapaamisia tai kirjallisuuskeskusteluja osana päivän viettoa. 

Eurooppalaisten kirjailijoiden päivän verkkosivulta löytyy lomake, jolla oman tapahtumansa voi ilmoittaa osaksi teemapäivän toteutusta. Sivulla voi myös tutustua muihin tapahtumailmoituksiin sekä ladata päivän viestintämateriaalit käyttöön.