Uutinen

Kutsu nuorisoalan paikallisille toimijoille: lähde esittelemään organisaationne hyviä käytäntöjä kansainvälisestä nuorisotyöstä!

Kansainvälisyys Kansalaistoiminta Nuorisotyö Erasmus+ nuorisoalalle EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot Kansainvälinen liikkuvuus Kansainvälistyminen
Tee hyvä työsi näkyväksi – näytä mistä olette ylpeitä kansainvälisen nuorisotyön toteutuksessa muille Suomessa toimiville nuorisotyön ammattilaisille. Lähde mukaan järjestämään yhteistyössä Opetushallituksen Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmien kansallisen toimiston kanssa pienimuotoisia kansallisia opintovierailuja, joissa esitellään kansainvälisen nuorisotyön innovaatioita ja strategisia käytäntöjä – erityisesti kunnissa ja paikallisesti!
Hämärässä metsässä leiritulen ääreen on kokoutunut joukko ihmisiä.

Opintovierailuilla olemme kiinnostuneita kansainvälisen toiminnan hyödyntämisestä nuorisotyön tavoitteiden toteuttamisessa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi:

 • Miten olette tehneet kansainvälisyysuunnitelmanne ja strategianne, mihin ne on kirjattu ja miten toimintaa seurataan?
 • Millaisia hyviä käytäntöjä olette luoneet kansainvälisen nuorisotyön toteuttamiseen?
 • Millaiset toiminnat ovat vieneet hyviin tuloksiin, millaisia positiivia vaikutuksia koette kansainvälisellä nuorisotyöllä olleen?
 • Toimeenpano ja kehittäminen ei aina suju kuin leikki, joten haasteet ja niiden ratkaisukeinot ovat myös esittelemisen arvoisia. 

Haemme esimerkkejä paikallista innovaatioista, kansainvälisyysstrategioista ja hyvistä käytännöistä – haussa on sekä pienille että suurille toimijoille kiinnostavia esimerkkejä. Mukaan voi hakea joko yksittäisenä toimijana tai alueellisena verkostona.

Ajankohta: Marras–joulukuu 2024 (viikolla 48 tai 50)

Suunniteltu osallistujamäärä: 5–15 henkilöä per vierailu

Vierailujen kesto: 1–2 päivää. Vierailut räätälöidään kohteen/kohteiden mukaan.

Miksi osallistua?

 • Saat mahdollisuuden esitellä organisaatiosi hyvää toimintaa ja saada näkyvyyttä.
 • Avaat mahdollisuuksia paikallisen nuorisotyön kansainvälistymiseen myös muualla Suomessa.
 • Saat mahdollisuuden verkostoitua muiden nuorisotyön ammattilaisten kanssa.
 • Vieraat saavat tilaisuuden oppia uusia käytäntöjä ja innovaatioita kansainvälisessä nuorisotyössä teidän esimerkkienne pohjalta.

Miten ilmoittautua mukaan?

 • Ehdota 31.5.2024 mennessä omaa organisaatiotasi vierailukohteeksi tai hae mukaan alueellisella porukalla. Otamme mukaan 1–3 kiinnostunutta organisaatiota tai ryhmittymää. Mikäli kiinnostus on suurta, teemme valinnan pyrkien saamaan mukaan keskenään mahdollisimman erilaisia vierailukohteita eri puolilta Suomea.
 • Ilmoita kiinnostuksestasi lähteä kanssamme yhteistyöhön täyttämällä alta löytyvä Webropol-kysely, jossa pyydämme sinut kuvaamaan lyhyesti toimintanne, jonka haluatte esitellä muille.
 • Kansallinen toimisto kattaa kaikki vierailun järjestämisestä aiheutuvat kulut (tilat, matkat, ruokailut ja mahdollinen yöpyminen).
 • Vierailut ovat osa Erasmus+ -ohjelman Europe Goes Local -hanketta.

Tule mukaan jakamaan osaamistasi!

Lisätietoja:

Laura Lehto, puh. +358 (0)50 468 2568, laura.lehto [at] oph.fi