Uutinen

MPASSid:n hallintapalvelu on julkaistu – koulutustoimijat pääsevät ensi kertaa tarkastelemaan integraatiotietojaan

Palvelut Ammatillinen koulutus Esiopetus Lukiokoulutus Perusopetus Vapaa sivistystyö Varhaiskasvatus Digitaalisuus MPASSid
Hallintapalvelun myötä MPASSid:tä hyödyntävät organisaatiot saavat näkymän oman MPASSid-integraationsa tietoihin Virkailijan Opintopolussa.
Nainen kirjautuu tietokoneelle puhelintaan hyödyntäen

Opetushallituksen tarjoaman MPASSid-tunnistuksenvälityspalvelun käytön tueksi rakennettu hallintapalvelu julkaistiin koulutustoimijoiden käyttöön 9.1.2024. Palvelun tavoitteena on lisätä kasvatus- ja koulutuskentän toimijoille näkyvyyttä omiin MPASSid-integraatioidensa tietoihin sekä kykyä hallinnoida tietoja itse.

Hallintapalvelua käytetään Virkailijan Opintopolun käyttöoikeuksilla

Hallintapalvelu rakentuu osaksi Virkailijan Opintopolku -palvelukokonaisuutta. Organisaatiot ottavat palvelun käyttöön lisäämällä haluamilleen virkailijakäyttäjille MPASSid-pääkäyttäjä-käyttöoikeudet. MPASSid-pääkäyttäjillä on oikeus muokata sallittuja palveluita. Käyttäjille voidaan antaa myös MPASSid-katselija-oikeuksia, joilla ei ole muokkausoikeutta. Opintopolun vastuukäyttäjät nimeävät hallintapalvelun käyttäjät omasta organisaatiostaan.

Suosittelemme, että ainakin MPASSid:n teknisenä yhteyshenkilönä olevat henkilöt nimettäisiin myös hallintapalvelun käyttäjiksi.

Ensimmäisessä julkisessa versiossa mahdollista koulutustoimijoille integraatiotietojen katselu ja sallittujen palveluiden valinta

Hallintapalvelu otetaan käyttöön vaiheittain; ensimmäisessä vaiheessa palvelu avataan koulutustoimijoille, joille avautuu myös mahdollisuus valita MPASSid-kirjautumisen kautta käytettävät palvelut omissa oppilaitoksissaan.

Katsele oman organisaatiosi MPASSid-integraatiotietoja

MPASSid-hallintapalvelun käyttäjiksi valtuutetut Opintopolun virkailijakäyttäjät näkevät hallintapalvelussa integraatiotiedot niistä organisaatioista, joista tälle on myönnetty MPASSid-pääkäyttäjä-käyttöoikeus. 

Integraation tiedoissa käyttäjä voi tarkastella esimerkiksi oman organisaationsa MPASSid:ssä käyttämiä käyttäjäattribuutteja sekä oppilaitoksen valintanäkymässä näytettäviä tietoja. Näitä tietoja ei vielä hallintapalvelun julkaisuvaiheessa pääse muokkaamaan, mutta tämä toiminnallisuus tullaan lisäämään myöhemmässä vaiheessa.

Hyväksy tai estä haluamiesi palveluiden käyttö organisaatiossasi

Sallitut palvelut -näkymässä koulutustoimija voi valita, mihin MPASSid-kirjautumista tukeviin oppimispalveluihin oman organisaation alaisissa oppilaitoksissa on sallittua kirjautua. Palvelut tulevat näkyviin listauksena, josta niitä voi kytkeä käyttöön tai pois käytöstä.

Hallintapalvelun julkaisussa kaikki palvelut ovat oletusarvoisesti sallittuna kaikilla toimijoilla. MPASSid-käyttäjätietojen testipalvelun on oltava sallittuna aina, jotta palvelun mahdollisten virhetilanteiden selvittäminen on sujuvaa.

Hallintapalvelun ohjeet saatavilla verkosta

MPASSid-hallintapalvelun käyttöohjeet ja -vinkit ovat saatavilla Opetushallituksen palvelukokonaisuus -wikistä MPASSid:n teknisten ohjeiden ja dokumentaation ohesta.

Neuvomme hallintapalvelun käytössä ja käyttöönotossa palveluosoitteessamme mpass [at] oph.fi. Toivotamme kaikille antoisia hetkiä hallintapalvelun parissa!