Uutinen

Onnistuneet Transatlantic Classroom -projektien avajaiset

Ohjelmat Lukiokoulutus Kansainvälistyminen
Ystävänpäivänä, 14.2.2024, järjestettiin uusille Transatlantic Classroom -projekteille kick-off-tilaisuus Yhdysvaltain suurlähetystössä Helsingissä.
Kuva: US Embassy, Helsinki

Tilaisuuteen osallistui niin uusia hankkeita aloittavia opettajia ja opiskelijoita kuin parin käynnissä olevan hankkeen opettajaa ja opiskelijaa. Uusia hankkeita tänä vuonna aloittaa kahdeksan. Tilaisuus oli täynnä innostusta ja yhteistyön henkeä.

Tilaisuuden aloitti suurlähettiläs Douglas T. Hickey puheellaan maiden välisestä yhteistyöstä, kulttuurien arvostamisesta ja ikuisista ystävyyssuhteista vaihtojaksojen ajalta. Tilaisuudessa jokainen hanke esittäytyi lyhyesti, jonka jälkeen Mia Filardi Fulbright-Tampereen yliopiston stipendiaatti puhui muun muassa stereotypioista ja Yhdysvaltojen tulevista vaaleista. Lisäksi kaksi jo projektinsa matkoja toteuttanutta lukiota kertoi omista kokemuksistaan ja jakoivat vinkkejä niin opettajille kuin opiskelijoillekin.

Lukiolaiset pääsivät tutustumaan toisiinsa ja kyselemään jo hankkeen päättäneiltä opiskelijoilta heidän kokemuksistaan matkoista. Yhteiseen keskusteluun nousi muun muassa tuliaisten tuominen ja pitkistä lentomatkoista selviäminen. 

Tilaisuus päättyi rennon yhdessäolon ja virvokkeiden merkeissä. Uudet projektit ovat nyt virallisesti käynnissä, ja odotamme innolla niiden antia lukioille Atlantin molemmin puolin.