Uutinen

THL:n ja Opetushallituksen vanhempainilta tarjoaa tukea ja tietoa traumasta toipumisesta ja ikätoverien välisestä väkivallasta

Ajankohtaista Perusopetus Oppimisympäristö Opettajat ja kasvattajat Turvallisuus
THL ja Opetushallitus järjestävät tällä viikolla vanhempainillan, joka käsittelee traumasta toipumista, nuorten hyvinvointia ja ikätoverien välisen väkivallan kysymyksiä. Virtuaalinen vanhempainilta järjestetään torstaina 18. huhtikuuta klo 17.00–18.00. Tilaisuus on suunnattu erityisesti kouluikäisten vanhemmille sekä kouluikäisille vanhempiensa kanssa.
Valtakunnallinen virtuaalinen vanhempainilta THL

Vanhempainillassa käsitellään ajankohtaisia teemoja, jotka ovat herättäneet huolta hiljattain tapahtuneen kouluampumisen myötä. Tapahtumassa kuullaan asiantuntijoita perhepalveluiden, opetustoimen sekä väkivalta- ja traumatutkimuksen alalta.

Ohjelmassa on muun muassa puheenvuoroja kouluampumisen jälkeisestä avun tarpeesta perheissä sekä näkökulmia ikätoverien välisen väkivallan yleisyydestä ja sen vähentämisestä. Lisäksi käsitellään traumasta toipumisen mahdollisuuksia ja keinoja keskustella vaikeista kriisitilanteista lasten kanssa.

Vanhempainiltaan voi osallistua suorana verkossa eikä tilaisuuteen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Vanhempainiltaa ei tallenneta. Tilaisuus järjestetään suomeksi, mutta ennakkokysymyksiä asiatuntijoille voi esittää myös ruotsiksi ja englanniksi. Tilaisuudessa on viittomakielen tulkkaus.

Tervetuloa mukaan tärkeään keskusteluun. Voit kysyä aiheen asiantuntijoilta kysymyksiä etukäteen ja niitä käsitellään kattavasti vanhempainillassa.

 

Lisätietoa
 

Oliver Kiviharju
tuottaja
puh. 029 524 7861
etunimi.sukunimi [at] thl.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]thl[dot]fi)