Uutinen

Tukea 2024 hankkeiden GAP-vaiheeseen

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa Rahoitus
Alkuvuonna 2024 päättyneessä haussa Luova Eurooppa -ohjelmasta rahoitusta hakeneet saavat tiedon tuloksista tämän kesän aikana. Tieto tuloksista tulee sähköpostilla ja varsinainen päätös löytyy Funding & Tenders -portaalista. Jos päätös on myönteinen, hanke siirtyy avustussopimuksen allekirjoitusta edeltävään Grant Agreement Preparation -valmisteluun (GAP). Tutustu tällä sivulla epävirallisiin GAP-ohjeisiin.
Kuvassa eri ilmansuuntiin osoittava nuoli, jonka taustalla taivas

Hyväksytty hanke saa sähköpostilla tiedon hakemuksen läpimenosta ja siirtymisestä Grant Agreement Preparation -valmisteluun (GAP). Varsinainen päätöskirje löytyy Funding & Tenders -portaalista. Sekä hakemuksen koordinaattorilta että parterneilta vaaditaan toimenpiteitä portaalissa.

GAP-vaiheessa hakija valmistelee hankkeen EU-rahoitussopimuksen yhdessä Luova Eurooppa -ohjelman toimeenpanosta vastaavan EACEAn (European Education and Culture Executive Agency) kanssa. Samanaikaisesti hankkeeseen osallistuvien organisaatioiden tiedot tarkistetaan osallistujarekisterissä. Myös tähän liittyen organisaatiot voivat saada tietopyyntöjä.

Suomen Luova Eurooppa -yhteyspiste on koonnut suomenkieliset ohjeet GAP-vaiheen tueksi. Ohjeet ovat epäviralliset eivätkä ne korvaa Funding & Tenders -portaalin ohjeistusta tai suoraan rahoittajalta saatuja pyyntöjä, aikatauluja ja ohjeita. Tietopyyntöjen yksityiskohdat ja aikataulut tulee aina tarkistaa hankkeelle lähetetyistä virallisista yhteydenotoista. Epäviralliseen GAP-ohjeeseen on myös listattu tuensaajille tärkeitä verkko-osoitteita.