Hyppää pääsisältöön
kyniä

VAIKUTTAMISEN PAIKKA - TULOKSET 

                    23.8.-26.9.2021

Miltä kasvatuksen ja koulutuksen tulevaisuus näyttää vuonna 2026? Syksyllä 2021 Opetushallitus kutsui ensimmäistä kertaa suuren joukon sivistyksen asiantuntijoita pohtimaan Opetushallituksen työn suuntaa muuttuvassa toimintaympäristössä.​

Yhteistyöskentelyn tavoitteena oli kehittää Opetushallituksen toiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä arvioida ja kehittää työtämme entistä asiakaslähtöisemmin.

Työskentely alkoi elokuussa verkkokyselyillä ja jatkui webinaareilla ja verkkotyöskentelyllä, joissa käsiteltiin keskeisiä toimintaympäristömme muutokseen ja ilmiöihin liittyviä teemoja. Tarkasteltavat ilmiöt oli rakennettu Opetushallituksen viiden yhteiskunnallisen vaikutustavoitteen mukaan. 

Työskentelyyn osallistui yhteensä 650 asiantuntijaa eri koulutusasteilta ympäri Suomea.

Tuloksena on laaja ja monipuolinen aineisto, jonka keskeisiin tuloksiin pääset tutustumaan tämän sivuston kautta. Aineistoa on hyödynnetty mm. Opetushallituksen vuoden 2022 toimintasuunnitelman laatimisessa.

Kiitos kaikille osallistuneille ja antoisia lukuhetkiä!

Vaikuttamisen paikka -yhteenveto.
1. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
2. Yhteisöllinen kehittäminen ja johtaminen
3. Hyvinvointi paranee
4. Kansainvälisyys lisääntyy
5. Osaamistaso nousee

Opetushallituksen vaikuttavuustyö edistää OPH:n vaikuttavuustavoitteita, sidosryhmäyhteistyötä sekä hallinnon uudistumista ennakointikykyisemmäksi ja ihmisläheisemmäksi. Lisätietoa OPH:n vaikuttavuustyöstä:

Lue lisää Opetushallituksen vaikuttavuustyöstä