
Yhteistyö globaalin etelän kumppanien kanssa
Tälle sivulle on koottu Opetushallituksen eri ohjelmia ja toimintoja, jotka tukevat globaalin etelän kumppanien kanssa tehtävää koulutusyhteistyötä. Sivuston tarkoituksena on lisätä kansalliseen ja kansainväliseen rahoitukseen liittyvää monitoimijayhteistyötä ja lisätä kehittyvien alueiden kanssa tehtävää yhteistyötä.
Löydät sivulta teemaan liittyviä hyviä käytänteitä, erilaisten hankkeiden tuloksia sekä koottua tietoa erilaisista rahoitusohjelmista kehittyvien maiden kanssa tehtävään koulutusyhteistyöhön.
Yhteistyömahdollisuudet yleissivistävässä koulutuksessa

UNESCO-koulut
Maailmanlaajuisen Unesco-kouluverkoston tarkoituksena on edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, rauhaa, kestävää tulevaisuutta ja laadukasta koulutusta.
Yhteistyömahdollisuudet nuorisosektorilla

Erasmus+ Nuorisoalalle
www.oph.fiNuorisoalan Erasmus+ -hankkeissa yhteistyötä voi tehdä kehittyvien maiden kanssa kaikissa toiminnoissa paitsi DiscoverEU:ssa.

Euroopan solidaarisuusjoukot
www.oph.fiYhteistyö kehittyvien maiden kanssa on mahdollista kaikissa solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistoiminnoissa. Vuoden 2022 uutuus on humanitäärisen avun vapaaehtoistoiminta, jonka toimeenpanosta vastaa Euroopan komission toimeenpanovirasto EACEA.
Yhteistyömahdollisuudet ammatillisessa koulutuksessa

Erasmus+ ammatillisessa koulutuksessa
www.oph.fiErasmus+ ammatilliselle koulutukselle tarjoaa globaaleja yhteistyömahdollisuuksia liikkuvuus- ja kehittämishankkeiden avulla ohjelman kumppanimaiden kanssa.

Kapasiteetinvahvistamishankkeet ammatilliselle koulutukselle
www.oph.fiAmmatillisen koulutuksen kapasiteetinvahvistamishankkeet (Capacity Building in the field of Vocational Education and Training) kehittävät ohjelmaan assosioitumattomien kolmansien maiden (ns. partnerimaat) ammatillista koulutusta.

Globaalihankeverkostot
finvet.fiOPH:n valtionavutuksella tuetaan maa- ja aluekohtaisia ammatillisen koulutuksen globaalihankeverkostoja.
Yhteistyömahdollisuudet korkeakoulutuksessa

Erasmus+ globaaliliikkuvuus korkeakoulutuksessa
Globaaliliikkuvuudessa tuetaan korkeakoulujen välistä liikkuvuutta eri puolille maailmaa.

Erasmus+ kapasiteetinvahvistamishankkeet korkeakoulutuksessa
Erasmus+ kapasiteetinvahvistamishankkeissa tuetaan korkeakoulutusta kehittyvissä maissa.

HEI ICI-ohjelma
Korkeakoulutuksen kehitysyhteistyöohjelma HEI ICI (Higher Education Institutions Institutional Cooperation Instrument) tukee suomalaisten ja kehittyvien maiden korkeakoulujen välisiä yhteistyöhankkeita, joiden avulla vahvistetaan kehittyvien maiden korkeakoulutusta.

Team Finland Knowledge
Team Finland Knowledge -ohjelma rahoittaa korkeakoulujen yhteistyö- ja liikkuvuushankkeita TFK -verkoston valittujen kohdealueiden ja -maiden kanssa.

EDUFI-harjoittelu
Korkeakouluopiskelijat ja vastavalmistuneet voivat hakea kauttamme harjoittelupaikkoja, joista monet sijaitsevat kehittyvissä maissa.

EDUFI Fellowship
EDUFI Fellowship -apuraha on tarkoitettu jatko-opintoihin sekä tutkimus- ja opetusyhteistyöhön suomalaisissa yliopistoissa kaikkien ulkomaiden kansalaisille ja kaikille tieteenaloille.
Yhteistyömahdollisuudet liikunta- ja urheilusektorilla
Opetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskus

FinCEED - Opetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskus
www.oph.fiOpetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskuksen tavoitteena on vahvistaa Suomen roolia globaalin oppimisen kriisin ratkaisuissa ja edistää suomalaisen osaamisen hyödyntämistä opetusalan kehitysyhteistyössä.
Koulutuksia ja tapahtumia

Focus on Africa 9.12.2021
www.oph.fiFocus on Africa-webinaari keskittyi Afrikan maiden kanssa tehtävän koulutus- ja nuorisoyhteistyön strategiseen painoarvoon ja kasvaviin yhteistyömahdollisuuksiin.
Kokemuksia

Kokemustarina Egyptistä Erasmus+ -vaihtoon Jyväskylään
Egyptiläinen Mohamed Hamdi opiskeli neljä kuukautta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa osana Erasmus+ -ohjelmaa. Vaihto oli kasvattava kokemus monella tapaa.