Hyppää pääsisältöön

Opetushallitus


Opetushallitus kehittää koulutusta, varhaiskasvatusta ja elinikäistä oppimista sekä edistää kansainvälisyyttä.

Opetushallitus antaa tukea Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen aikana kouluille, oppilaitoksille ja varhaiskasvatuksen toimijoille. Tarjoamme myös tietoa ja tukea kansainvälisissä hankkeissa ja vaihto-ohjelmissa mukana oleville organisaatioille ja henkilöille.

Opetushallitus päivittää ja tuottaa tukimateriaalia kouluille ja oppilaitoksille koronatilanteen aiheuttamiin poikkeusjärjestelyihin liittyen.

Blogit

Taitaja2021-kilpailun viherrakentamisen finaalitehtävässä parannettiin Kempeleen kunnan uimahallin piha-alueen toimivuutta ja viihtyisyyttä. Näin kilpailutyöt jäävät elämään kisaviikon jälkeen.

Blogi

Ammattitaitoiset osaajat vievät työelämää ja yhteiskuntaa kohti kestävää tulevaisuutta
Ilmasto Kestävä kehitys Laatu ja kehittäminen Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Ammatillinen koulutus
Nainen lukee kirjaa lapselle. Kirjan nimi on kavereita nolla.

Blogi

Hyvä kohtelu on jokaisen oikeus ja lääke yksinäisyyttä vastaan
Hyvinvointi Opettajat ja kasvattajat Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus

Ilmoittaudu koulutuksiimme nyt

alt-text (optional, uses title if not set)

Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumi – Vaikuttava vuorovaikutus!

Mitä on vaikuttava vuorovaikutus oppimisen kohteena ja oppimisen mahdollistajana? Poikkeuksellisessa ajassa vuorovaikutuksen merkitys on korostunut erityisesti ja siksi vaikuttava vuorovaikutus on nostettu tämän vuotisen foorumin pääteemaksi. Tule mukaan vahvistamaan ammattitaitoasi ja ammatillista identiteettiäsi! Ilmoittaudu 3.6.2022 mennessä

alt-text (optional, uses title if not set)

Ohjauksen päivät 2022 – Ohjaus oppimisen mahdollistajana

Oppivelvollisuuden laajentaminen kannustaa sinua arvioimaan ja kehittämään opinto-ohjausta. Oppimaan oppimisen ja hyvinvoinnin edistäminen muodostavat ohjauksen ytimen. Päivien aikana perehdyt ohjauksen kehittämistuloksiin ja hyviin käytäntöihin. Ilmoittaudu 22.4.2022 mennessä.

alt-text (optional, uses title if not set)

Varhaiskasvatuspäivät 2022

Varhaiskasvatuspäivillä 2022 käymme keskustelua lapsen tuesta ja tuen johtamisesta sekä inkluusiosta. Varhaiskasvatuspäivät tarjoavat ajankohtaisia asiantuntijapuheenvuoroja ja tutkimustietoa sekä vinkkejä hyvistä käytännöistä varhaiskasvatuksen toteuttamisessa. Tule mukaan verkostoitumaan ja oppimaan yhdessä – tavataan verkossa! Ilmoittaudu 27.4. mennessä.

alt-text (optional, uses title if not set)

Työelämässä oppimisen tietotori

Webinaarissa tarkastellaan näkökulmia, miten vihreä siirtymä kiinnittyy työelämän murrokseen ja työelämässä oppimiseen.Suomi on siirtymässä kohti kestävän kehityksen yhteiskuntaa, mikä muuttaa työelämän tulevaisuutta, työmarkkinoiden rakennetta, ammatteja ja osaamistarpeita. Oppimisella ja osaamisen kehittämisellä on tässä siirtymässä merkittävä rooli. Ilmoittaudu 31.5.2022 mennessä

Ajankohtaista tapahtumakalenterissa

Tietoa kansainvälistymisrahoituksesta

Opetushallitus tukee suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä.

Voit lähteä esimerkiksi kansainväliseen vaihtoon, kehittää organisaatiosi toimintaa tai laajentaa ammattiosaamistasi koordinoimiemme harjoittelu-, vaihto- ja apurahaohjelmien kautta. Vastaamme toimialallamme mm. Euroopan unionin ohjelmien toimeenpanosta ja tiedottamisesta Suomessa.

https://www.oph.fi/fi/kehittaminen-ja-kansainvalisyys/kansainvalistymisrahoitus

Erasmus+, Euroopan solidaarisuusjoukot, Kansalaisten Eurooppa, Luova Eurooppa, Nordplus

Opetushallituksen muita palveluita

Opintopolku.fi

opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voit sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

Vipunen

vipunen.fi

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.

ePerusteet

eperusteet.opintopolku.fi

ePerusteet-palvelussa voit tutustua voimassa oleviin opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteisiin. Perusteita julkaistaan palvelussa vaiheittain.

Opetushallituksen koulutuskalenteri

oph.etapahtuma.fi

Koulutuskalenterista löydät Opetushallituksen järjestämät maksulliset koulutukset.

Opetushallituksen verkkokauppa

verkkokauppa.oph.fi

Verkkokaupasta löydät Opetushallituksen maksulliset oppimateriaalit ja julkaisut.

Maailmalle.net

maailmalle.net

Maailmalle.netistä löydät puolueetonta tietoa opiskelusta, työharjoittelusta, vapaaehtoistyöstä ja nuorisovaihdoista ulkomailla.