Suomen ja Viron ammatillinen koulutus

Suomen ja Viron opetusviranomaiset ja koulutuksen järjestäjät käynnistivät keväällä 2007 hankkeen, jonka tarkoituksena oli tiivistää ammatillisen koulutuksen yhteistyötä erityisesti Helsingin ja Tallinnan alueella. Hankkeen lyhenne HETA juontaa sanoista Helsinki ja Tallinna. Tarkoituksena on helpottaa kummassakin maassa suoritettujen ammatillisten tutkintojen ja koulutusjärjestelmien tuntemista sekä edistää väestön ja työvoiman vapaata liikkuvuutta.

Suomesta hankkeeseen ovat osallistuneet Opetushallitus, koulutuskuntayhtymä Omnia ja Adulta Oy.  Hanke sai rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja se toteutti Etelä-Suomen ja Viron INTERREG IIIA –ohjelmaa. 

Hankkeessa tuotettua

Suomeksi ja viroksi julkaisussa raportissa esitellään ja vertaillaan Suomen ja Viron ammatillisen koulutuksen järjestelmiä

Suomen ja viron ammatillinen koulutus – Kuvauksia ja vertailuja (pdf)
Eesti ja soome kutseõpe – Kirjeldusi ja võrdlusi (pdf)
Koulutusalan sanasto suomi-viro (pdf)
Koulutusalan sanasto viro-suomi (pdf)

Neljältä koulutusalalta, joita ovat autoala, kaupan ala, hotelli- ja ravintola-ala sekä puuala, on tehty lähempi vertailu. Näiltä pilottialoilta saatuja kokemuksia  ja tuloksia on saatavissa Omniasta (sirje.hassinen (at) omnia.fi).

Opetushallituksessa hankkeesta vastasivat kouluneuvos Heli Kuusi ja opetusneuvos Marketta Saarinen.

 
Hankkeen tiedot
Alkaa2007
Päättyy2007
KouluasteAmmatillinen peruskoulutus
AihepiiriKoulutuksen yhteistyö