Ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanon tuki

Ammatillisen koulutuksen reformissa uudistetaan ammatillisen koulutuksen ohjausta ja rahoitusta sekä koulutuksen järjestämistä ja tutkintoja. Reformi on yksi hallituksen kärkihankkeista. Keskeistä on kehittää ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuutta ja asiakaslähtöisyyttä sekä lisätä yksilöllisiä opintopolkuja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opetushallitus tukee koulutuksen järjestäjiä ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanossa. Näiltä sivuilta löytyy tietoa ja tukimateriaalia mm. ammatillisten tutkintojen muutoksista, koulutuksen järjestämisestä, ammatilliseen koulutukseen hakeutumisesta, rahoituksesta ja tiedonkeruusta. Keskusteluun voi osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #reformintuki ja #uusiamis

Ajankohtaista

Osaamisen tunnustamiseen liittyvät toimenpiteet koottu taulukkoon (13.2.2019)

Koulutuksen järjestäjien työtä helpottamaan on taulukkoon koottu osaamisen tunnustamiseen liittyvät toimenpiteet. Jaottelu noudattaa asetuksen (673/2017) 10 §:n momentteja eli voimassa olevat - ei voimassa olevat tutkinnon perusteet ja muu osaaminen.

Määräys tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista päivitetty (9.1.2019)

Opetushallituksen määräystä tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista ammatillisessa koulutuksessa on muutettu. Uuteen määräykseen on lisätty valtioneuvoston asetuksen 744/2018 mukaiset uudet tutkinnot ja osaamisalat.

40 ehdotusta #Uusiamis-palkinnon saajiksi (10.12.2018)

#Uusiamis-palkinnolla haluamme nostaa esiin opettajia ja opinto-ohjaajia, jotka ovat lähteneet uudistamaan omaa ja koulutuksen järjestäjän toimintaa yhdessä muiden opettajien, opiskelijoiden ja työelämän kanssa. saajiksi. Palkinnon saajat valitsee raati, joka koostuu opiskelijoiden, työelämän ja opetusalan edustajista.

Osaamisen osoittamisen, arvioinnin ja todentamisen laadunhallinnasta julkaistu raportti (29.11.2018)

EU:n rahoittamassa hankkeessa on julkaistu raportti ammatillisen koulutuksen järjestäjille osaamisen osoittamisen, arvioinnin ja todentamisen laadunhallinnan tueksi.

Uusi julkaisu: Reformi tavoitteista toiminnaksi – kokemuksia ammatillisen koulutuksen johtamisesta (13.11.2018)

Julkaisu koostuu ammatillisen koulutuksen johtajille tehdyn kyselyn tuloksista, opiskelijahaastatteluista ja artikkeleista, joissa ammatillisen koulutuksen johtajat ja työelämän edustajat kertovat kokemuksistaan ja näkemyksistään reformiin valmistautumisesta, sen käytännön toteuttamisesta ja ammatillisen koulutuksen tulevaisuudesta.

Uutta englanninkielistä esittelymateriaalia ammatillisesta koulutuksesta (9.11.2018)

Finnish VET in a nutshell -esite on päivitetty. Verkosta löytyy nyt myös englanninkielinen video uudistuneesta ammatillisesta koulutuksesta.

Haettavana valtionavustus ammatillisen koulutuksen kansainvälisyyspäivien järjestämiseen (8.11.2018)

Kansainvälisyyspäivät järjestetään yhteistyössä Opetushallituksen kanssa alkuvuodesta 2019. Koulutuksen järjestäjät voivat hakea avustusta 30.11.2018 mennessä.

Ehdota opettajaa tai opinto-ohjaajaa #Uusiamis-palkinnon saajaksi (5.11.2018)

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus haluavat nostaa esiin ja palkita ammatillisen koulutuksen opettajia ja opinto-ohjaajia, jotka ovat lähteneet uudistamaan omaa ja koulutuksen järjestäjän toimintaa yhdessä muiden opettajien, opiskelijoiden ja työelämän kanssa. Voit ehdottaa opettajaa tai opinto-ohjaajaa #Uusiamis-palkinnon saajaksi 30.11.2018 mennessä. Palkinnot jaetaan Educa-messuilla tammikuussa.

Haettavana miljoona euroa ammatillisen koulutuksen laadun kehittämiseen (5.11.2018)

Valtionavustuksen painopisteitä ovat laadunhallintajärjestelmien päivittäminen, työpaikalla järjestettävän koulutuksen laadunhallinta, palautetiedon jakaminen ja hyödyntäminen sekä koulutuksen järjestäjien välinen vertaisoppiminen ja laatukulttuurin vahvistaminen. Koulutuksen järjestäjät voivat hakea avustusta 27.11.2018 mennessä.

Tarkennus lukio-opintojen ja korkeakouluopintojen tunnustamiseen (26.10.2018)

Koulutuksen järjestäjien erilaisista tulkinnoista johtuen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen asiantuntijat ovat tarkentaneet ohjeistusta lukio-opintojen ja korkeakouluopintojen tunnustamisesta ammatillisiin tutkintoihin.

Näytä kaikki

© Opetushallitus, Hakaniemenranta 6, PL 380, 00531 Helsinki, puhelin 029 533 1000, faksi 029 533 1035 etunimi.sukunimi@oph.fi | Tulosta
06.03.2019