Tekijänoikeus ja kopiointi oppilaitoksissa

Opetushallitus neuvottelee ja hankkii oppilaitoksille keskitetysti lupia valokopiointiin, digitaaliseen kopiointiin ja käyttöön sekä televisio- ja radio-ohjelmien opetuskäyttöön.

Kopiointiluvat

Opetushallitus on hankkinut Kopiostolta keskitetysti kopiointiluvat kaikille peruskouluille ja lukioille, maksuttomaan tutkintoon johtavaan ammatilliseen peruskoulutukseen sekä valtionosuutta saaville musiikkioppilaitoksille. Muiden oppilaitosten tulee hankkia kopiointiluvat itse.

Luvat tv-ohjelmien tallentamiseen ja esittämiseen

Opetushallitus on hankkinut Kopiostolta, lähettäjäyrityksiltä ja elokuva- ja av-tuotantoyhtiöitä edustavalta Audio Producers Finland APFIlta luvat tv-ohjelmien tallentamiseen opetus- ja tutkimuskäyttöön kaikille peruskouluille ja lukioille ja maksuttomaan tutkintoon johtavaan ammatilliseen peruskoulutukseen.

Tekijänoikeuksien opettaminen eri koulutusasteilla

Kopiraittilan koulusta löytyy erilaisia pelillisiä tehtäviä tekijänoikeuden peruskäsitteiden, lähdemerkintöjen ja teosten käytön opettamiseen ja oppimiseen. Materiaali täyttää opetussuunnitelmien asettamat tavoitteet eri luokka- ja koulutusasteilla tekijänoikeuksien oppimisessa. Materiaali antaa runsaasti työkaluja tekijänoikeuksien opettamiseen ja luovan työn tuottamiseen.