Koulutustilaisuudet

varhaiskasvatus

Opetushallitus järjestää yhteistyössä Aluehallintovirastojen kanssa paikallista varhaiskasvatussuunnitelman perustetyötä tukevia koulutuksia tammi-huhtikuussa 2017. Kevään 2017 koulutustilaisuudet suuntautuvat ensisijaisesti lastentarhanopettajille, lastenhoitajille, perhepäivähoitajille sekä muun varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Myös päiväkodin johtajat sekä varhaiskasvatuksen kouluttajat ovat tervetulleita koulutuksiin. Koulutusmateriaali ilmestyy tammikuun 2017 loppupuolella tälle sivulle.

Ohessa kevään 2017 tilaisuuksien päivämäärät ja paikkakunnat. Tarkempi ohjelma ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät linkeistä. Aluehallintovirastot hoitavat koulutuskutsut ja ilmoittautumiset. Päivitämme tälle sivulle koulutuskutsujen linkkejä sitä mukaa, kun ne aktivoituvat Aluehallintovirastojen sivuille.

Koulutusten lisäksi on tuotettu videot laaja-alaisesta osaamisesta ja pedagogisen toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta varhaiskasvatuksessa sekä toimintakulttuurista ja lapsen vasusta.

Koulutusvideot

Laaja alainen osaaminen varhaiskasvatuksessa, Arja-Sisko Holappa (Youtube)

Varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan suunnittelu ja toteuttaminen leikin merkitys varhaiskasvatuksessa, Kirsi Tarkka ja Elisa Helin (Youtube)

Toimintakulttuuri ja oppimisympäristöt varhaiskasvatuksessa. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma, Kati Costiander ja Pia Kola-Torvinen (Youtube)

Kevään 2017 koulutustilaisuudet

Huomiottehan, että kutsussa on erilliset linkit ennakkokysymyksiä ja ilmoittautumista varten!

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Kati Costiander; , +358 29 533 1526

Kevään 2017 koulutusmateriaalit

päivitetty 2.5.2017

Paikalliset esimerkit kevät 2017

Syksyn 2016 koulutusmateriaalit

Paikalliset esimerkit syksy 2016