Hoppa till huvudinnehåll

Utbildningsstyrelsen


Utbildningsstyrelsen utvecklar utbildningen, småbarnspedagogiken och det livslånga lärandet samt främjar internationalisering.

Utbildningsstyrelsen uppdaterar och utarbetar stödmaterial för skolorna och läroanstalterna med anknytning till de avvikande arrangemang som läget med coronaviruset medför. Utbildningsstyrelsen svarar på frågor angående coronavirus och undervisningsväsendet på adressen info [at] oph.fi tjänstetid kl. 8.00-16.00. Infoadresser till olika internationella projekt hittar du genom länken nedan.

Blogg

Kahden henkilön jalat rantavedessä. Erasmus+

Blogg

2020-talets europeiska identitet innebär aktiva, värdebaserade handlingar
Internationalisering Erasmus+ Erasmus+ Ungdomssektorn ─ Youth in Action Erasmus+ för motions- och idrottsområdet – Sport Europeiska solidaritetskåren Medborgarnas Europa Kreativa Europa
Maskros

Blogg

Utbildningsstyrelsen önskar en skön sommar
Småbarnspedagogik Förskoleundervisning Grundläggande utbildning Gymnasieutbildning Yrkesutbildning

Evenemang

5 events

Evenemang

Kick off-tillfälle för utvecklingsprogrammet Nylitteracitet

Time and location:
1.10.2020 09.00–12.15
Enrolment period:
1.9.2020 – 30.9.2020 kl 23:59
Syftet med utvecklingsprogrammet Nylitteracitet är att stärka den digitala kompetensen, mediläskunnigheten samt programmeringsfärdigheterna bland barn och unga inom småbarnspedagogiken...
Evenemang

#ErasmusDays 2020

Time and location:
15.–17.10.2020
I oktober firar vi Erasmus+-programmet igen! Evenemanget #ErasmusDays ordnas i år 15-17.10 och är en ypperlig chans att synliggöra internationell verksamhet både lokalt och internationellt.
Seminarium

Career guidance and counselling for students from vulnerable groups

Time and location:
21.–23.10.2020
Belgrad, Serbia
Enrolment period:
6.3.2020 – 21.5.2020 kl 23:58
Organisationer verksamma inom vuxenutbildning, yrkesutbildning och allmännbildande utbidning som planerar ett europeiskt Erasmus+ -samarbetsprojekt, som ännu inte har en partnerorganisation för...
Utbildning

Bedömningsarena 2020 -webbinarium

Time and location:
12.11.2020 09.00–15.00
Enrolment period:
1.5.2020 – 9.10.2020 kl 23:59
Lärare, rektorer och utbildningsanordnare samt lärarutbildare och forskare inbjuds till fortbildningsseminariet Bedömningsarena för att fördjupa sig i de preciserade riktlinjerna för bedömningen i den...
Utbildning

Arena för digitalt lärande 2020

Time and location:
2.–3.12.2020
Helsingfors, Original Sokos Hotel Tripla Pasila
Enrolment period:
5.6.2020 – 13.11.2020 kl 23:59
Arena för digitalt lärande 2020 - Möten, fenomen och människor. Under evenemanget får du mångsidig information om digital pedagogik, du bekantar dig med aktuella fenomen och en omfattande utställning. Dessutom finns det goda möjligheter att nätverka.
Visar 1-5/5

Stöd för internationalisering

Utbildningsstyrelsen stöder internationalisering av det finländska samhället.

Du kan till exempel åka på internationellt utbyte, utveckla din organisations verksamhet eller utvidga ditt yrkeskunnande genom de praktik-, utbytes- och stipendieprogram som vi koordinerar. Vi ansvarar bl.a. för verkställandet och informationsspridningen av Europeiska unionens program inom vårt verksamhetsområde i Finland.

Läs mer här om Stöd för internationalisering

Logos

Utbildningsstyrelsens övriga tjänster

Studieinfo.fi

studieinfo.fi

Tjänsten erbjuder information om examina, yrken och studier vid olika läroanstalter. Via Studieinfo kan du hitta utbildningsalternativ och ansöka om studieplats.

Vipunen

vipunen.fi

I utbildningsförvaltningens statistiktjänst hittar du statistik- och indikatoruppgifter om utbildning inom olika sektorer och placering efter utbildning.

eGrunder

eperusteet.opintopolku.fi

I tjänsten eGrunder kan du bekanta dig med ikraftvarande läroplans- och examensgrunder. Grunderna publiceras i tjänsten stegvis.

Fortbildningskalender

oph.etapahtuma.fi

I fortbildningskalendern hittar du Utbildningsstyrelsens avgiftsbelagda kurser.

Nätbokhandel

verkkokauppa.oph.fi

I nätbokhandeln hittar du Utbildningsstyrelsens avgiftsbelagda läromedel och övriga publikationer.

Maailmalle.net

www.maailmalle.net

På webbplatsen Maailmalle.net hittar du information om studier, arbetspraktik, volontärarbete och ungdomsutbyte utomlands.