Världens största föräldrakväll 2019

Samarbete mellan hem och skola Lärare och pedagogisk personal Jämlikhet och delaktighet Grundläggande utbildning

Världens största föräldrakväll ordnas i november igen!

Vi bjuder in alla föräldrar och vårdnadshavare i Finland till att delta i Världens största föräldrakväll som direktsänds på nätet den 12 november klockan 18–19.30.  År 2018 deltog nästan 600 föräldrar och 120 skolor runtom i Finland.  Föräldrakvällen sänds direkt från Kellokosken koulu i Tusby 12.11.2019 klockan 18–19.30. I diskussionen deltar även Utbildningsstyrelsens generaldirektör Olli-Pekka Heinonen.

Vad utlovas under kvällen?
Föräldrakvällen bjuder på diskussionsinlägg och reflektioner kring hur föräldrarna bättre kan stödja sina barns skolgång. Temat för årets föräldrakväll är en bättre kommunikation. Hur kan man uppmuntra, inspirera och handleda till en konstruktiv kommunikation? Med hjälp av den riksomfattande diskussionen vill vi att alla Finlands föräldrar förbinder sig till och intresserar sig för förändringen som sker i skolan och den omgivande världen. Målet är också att stärka föräldrarnas delaktighet.

Vad förväntas av skolan?
Reservera datumet i kalendern för höstterminen och informera lärarna och föräldrarna. Skolorna behöver endast reservera ett utrymme med nätförbindelse och bjuda in elevernas föräldrar. Evenemanget sänds direkt på nätet klockan 18–19.30 (på finska). Kvällens konferencier är föräldraförbundets verksamhetsledare Ulla Siimes. Anmäl er skola till direktsändningen via länken intill: https://link.webropolsurveys.com/S/B39D5515EC3A6821

Föräldrakvällen ordnas i samarbete mellan undervisnings- och kulturministeriet, Finlands Föräldraförbund rf, Undervisningssektorns Fackorganisation rf, Me-säätiö, Finlands Kommunförbund rf, Yle Nyhetsskolan och Utbildningsstyrelsen. Mer information om evenemanget.

Datum och plats

12.11.2019 18.00–19.30