Världens största föräldrakväll 12.11.2020: En bra skoldag! - nu och i framtiden

Världens största föräldrakväll direktsänds på nätet den 12 november kl. 18–19.15. Under kvällen ordnas en riksomfattande webbdiskussion för föräldrarna, där experter från Utbildningsstyrelsen, Finlands Föräldraförbund, Undervisningssektorns Fackförbund OAJ och Kommunförbundet deltar.

I diskussionen deltar också Utbildningsstyrelsens generaldirektör Olli-Pekka Heinonen. Kvällens konferencier är Ulla Siimes, verksamhetsledare för Finlands Föräldraförbund.

Hur ser en bra skoldag ut nu och i framtiden?

Under kvällen diskuterar vi hur vi bäst stärker samarbetet mellan hemmet och skolan, samt barn och ungas välbefinnande och framtidstro. Samarbetet med hemmen är viktigt och dess betydelse understryks ytterligare i exceptionella tider. Det är viktigt att fundera på hur vuxna i skolan och hur barnens vårdnadshavare – vi alla – kan för egen del stärka en positiv framtidstro hos barn och unga.

Välkommen!

Evenemanget ordnas av Utbildningsstyrelsen, Finlands föräldraförbund rf, OAJ, Kommunförbundet och Yle nyhetsskolan. Kvällens program genomförs i huvudsak på finska, men man kan delta i diskussionen på svenska.

Datum och plats

12.11.2020 18.00 – 19.15