#ErasmusDays 2021

Internationalisering Erasmus+ Erasmus+ Vuxenutbildningen Erasmus+ Yrkesutbildningen Erasmus+ Högskoleutbildningen Erasmus+ Ungdomssektorn Erasmus+ Allmänbildande utbildningen Erasmus+ för motions- och idrottsområdet – Sport

I oktober firar vi Erasmus+-programmet igen! Evenemanget #ErasmusDays ordnas i år 14-16.10 och är en ypperlig chans att synliggöra internationell verksamhet både lokalt och internationellt.

#ErasmusDays är ett tre dagar långt evenemang som sprider information och erfarenheter om utbildnings-, ungdoms- och idrottsprojekten inom Erasmus+ på olika håll i Europa. Läs mer om hur du kan delta:

1. Ordna ett eget #ErasmusDays-program

Alla organisationer och personer som deltagit i projekt eller utbytesperioder kan ordna sina egna evenemang, antingen lokalt eller internationellt. Presentera er Erasmus+-verksamhet till exempel under en morgonsamling, med ett infotillfälle, ett webbseminarium eller en posterutställning.

I år vill vi särskilt lyfta fram projekt som främjar miljöfrågor, jämlikhet och delaktighet samt digitala färdigheter. Alla teman och projekt är ändå välkomna att delta i #ErasmusDays! Vi uppmuntrar till att i mån av möjlighet också utnyttja de erfarenheter som man under vårens undantagstillstånd har fått av virtuellt samarbete, och att även ordna evenemang via digitala förbindelser. Under Erasmus+-dagarna kan du också föra fram hur virtuellt och fysiskt internationellt samarbete kan komplettera varandra.

2. Berätta om dina Erasmus+erfarenheter

Du kan även som privatperson delta i #ErasmusDays genom att dela med dig av dina Erasmus+-erfarenheter i sociala medier med nyckelordet #ErasmusDays och #ErasmusDaysFinland. Berätta hur Erasmus+ eller ett tidigare Erasmus-program har inverkat på ditt liv!

ErasmusDays är en fin möjlighet att lyfta fram internationell verksamhet, att få större synlighet för den egna verksamheten och även att synliggöra positiva effekter av EU.

Boka alltså datumet i din kalender och anslut dig till hela Europas Erasmus-skara!

Datum och plats

14.–16.10.2021