Världens största föräldrakväll för småbarnspedagogiken 8.9.2021

Webbinarium Lärare och pedagogisk personal Småbarnspedagogik

Vi önskar alla föräldrar och vårdnadshavare till barn inom småbarnspedagogiken välkomna till världens största föräldrakväll som ordnas för första gången för småbarnspedagogikens del den 8 september med start klockan 17.50. Kvällens tema är Glädje och lärande − En bra dag för barnet i småbarnspedagogiken.   

Föräldrakvällen är riktad även till personal inom småbarnspedagogiken. Under kvällen diskuteras samarbetet mellan hemmet och småbarnspedagogiken och vilken betydelse småbarnspedagogiken har för barnet och familjen. Hur kan vi tillsammans på bästa möjliga sätt stödja barnets uppväxt, utveckling och lärande? Hur ser en bra dag ut för barnet i den småbarnspedagogiska verksamheten och hur genomförs pedagogiken inom småbarnspedagogiken?

Under det riksomfattande evenemanget kan man utbyta erfarenheter med andra föräldrar runtom i Finland. Föräldrakvällen kan också kombineras med egna tillställningar som man ordnar inom småbarnspedagogiken för föräldrarna och vårdnadshavarna, med beaktande av hur situationen ser ut.

Evenemanget ordnas av Finlands Föräldraförbund, Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ, Kommunförbundet och Utbildningsstyrelsen.

Notera att evenemangets program är i huvudsak på finska men man kan delta i diskussionen på svenska.

Registrera dig till evenemanget för att få evenemangslänken till din e-post. Efter att du registrerat dig kan du besvara föräldrakvällens förhandsfrågor om vad som gör en dag i småbarnspedagogiken bra.

Registrera dig här >>>

Välkommen!

Programmet

** kl. 17:50 programmet börjar ** 

Musik – Kameleontkören Sekamelska
dirigent Veera Voima

Kvällen öppnas
undervisningsråden Kati Costiander och Heidi Sairanen från Utbildningsstyrelsen fungerar som programvärdar under kvällen 

Hälsningar till föräldrarna
undervisningsminister Li Andersson

Iloa ja oppimista – varhaiskasvatuksen pedagogiikkaa
undervisningsråden  Kati Costiander och Heidi Sairanen

Lasten hyvinvoinnin tukeminen on yhteistä työtä
sakkunnig inom småbarnspedagogik Merja Korhonen och sakkunnig inom familjearbete Laura Klemetti, Finlands Föräldraförbund rf, Karuselli-projektet

Kahden kesken – Iloa, oppimista ja yhteistyötä
med i diskussionen är läraren inom småbarnspedagogik Laura Lahin, pappan Sami Pesonen och barnet Topi Pesonen

Lujasti lempeä vanhemmuus 
utbildningspsykoterapeutMaaret Kallio

Avslutande ord
generaldirektör Minna Kelhä, Utbildningsstyrelsen

** kl. 19.15 programmet slutar ** 

Under kvällen ser vi också videor om: Barnets rätt till småbarnspedagogik, Vad och på vilka sätt lär sig barnet i småbarnspedagogiken? och Samarbete mellan hemmet och småbarnspedagogiken.

***Förändringar i programmet är möjliga.

Varmt välkommen!

 

 

Datum och plats

8.9.2021 17.50–19.15