Mot ett nytt läsår - webbinarium

Informationsmöte Webbinarium Coronaviruset Ukraina Vuxenutbildning Yrkesutbildning Förskoleundervisning Gymnasieutbildning Grundläggande utbildning Grundläggande konstundervisning Fritt bildningsarbete Småbarnspedagogik

Vi har återigen ett exceptionellt läsår bakom oss. Blicken är ändå redan stadigt riktad mot framtiden. Utbildningsstyrelsen vill stödja aktörer på olika utbildningsstadier i planeringen och utformandet av läsåret 2022–2023. Coronapandemin och Rysslands attack mot Ukraina har på många håll haft betydande konsekvenser för de pedagogiska gemenskaperna.

På webbinariet presenteras stödmaterial som Utbildningsstyrelsen erbjuder i anslutning till Rysslands attack mot Ukraina och coronapandemin, och tillsammans riktar vi blicken mot det kommande läsåret. Webbinariet riktar sig till bildnings- och undervisningsväsendet, ledningen för småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen och den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen, yrkesutbildningen, den grundläggande konstundervisningen och det fria bildningsarbetet samt till personal inom fostran och utbildning som är intresserade av ämnet.

Webbinariet är på finska, men det leds både på finska och svenska.

Bekanta dig med programmet nedan och anmäl dig senast 13.6. Vi skickar en länk med inbjudan till evenemanget till dem som anmält sig. Webbinariet spelas in och inspelningen kan ses i efterhand på denna sida.

Allt vårt stödmaterial hittar du på de länkade samlingssidorna.

Välkommen!

Webbinariets program

Webbinariet börjar kl. 14.30

  • Webbinariet öppnas, generaldirektör Minna Kelhä
  • Aktuellt Rysslands attack mot Ukraina, coronavirussituationen och beredskap samt Utbildningsstyrelsens stödmaterial, undervisningsråd, enhetschef Laura Francke
  • Förhandsfrågor, Utbildningsstyrelsens experter
  • Framtidstro och kristålighet vid flera samtidiga störningssituationer, undervisningsråd Tiina Luomanen
  • Mot sommarlov, direktör Jarkko Niiranen

Webbinariet leds av direktör Kurt Torsell

Webbinariet avslutas kl. 16.

Ytterligare information

  • Frågor som berör anmälan till webbinariet saku.majalampi [at] oph.fi (saku[dot]majalampi[at]oph[dot]fi)  
  • Frågor som berör Rysslands attack mot Ukraina och coronapandemin info [at] oph.fi (info[at]oph[dot]fi)
Delta i webbinariet här