Erasmus+ för ungdomssektorn: Ansökning för European Youth Together avslutas 22.3.2022

Ungdomsväsendet Erasmus+ Erasmus+ Ungdomssektorn Internationalisering
Ansökningstiden: 25.11.2021 – 22.3.2022 kl 18:00

Europeisk ungdom tillsammans projekt inom Europeisk ungdom tillsammans syftar till att bygga upp nätverk för att främja regionala partnerskap som ska drivas i nära samarbete med ungdomar runtom i Europa (EU-medlemsstater och tredjeländer som är associerade till programmet).

Nätverken bör anordna utbyten, främja utbildning (t.ex. för ungdomsledare) och ge ungdomar möjlighet att själva upprätta gemensamma projekt. Allt detta kan ske i form av både fysiska och webbaserade verksamheter.

Insatsen Europeisk ungdom tillsammans består av två delinsatser:

  1. Den första delinsatsen inriktas på ungdomsorganisationer på gräsrotsnivå som vill upprätta partnerskap över gränserna, dvs. som vill komplettera sina verksamheter med en europeisk dimension. Syftet är att uppmuntra nya ansökningar från organisationer som inte redan är väletablerade på europeisk nivå.
  2. Den andra delinsatsen är den storskaliga partnerskapsinsatsen. Den inriktas på ungdomsorganisationer som har förmåga att samarbeta i storskaliga partnerskap.

Europeisk ungdom tillsammans: insatsens mål

Projekt inom Europeisk ungdom tillsammans syftar till att skapa nätverk som främjar regionala partnerskap, och gör det möjligt för ungdomar i hela Europa att inrätta gemensamma projekt, organisera utbyten och främja utbildning (t.ex. för ungdomsledare) genom både fysiska och webbaserade verksamheter.

Insatsen kommer att genomföras genom två delar som stöder gränsöverskridande partnerskap för ungdomsorganisationer, antingen på gräsrotsnivå eller i storskaliga partnerskap, i syfte att stärka den europeiska dimensionen av deras verksamhet, bland annat om hur man kan leva bättre tillsammans efter pandemin och bidra till att utforma hållbara framtida levnadssätt, i linje med den europeiska gröna given och det nya europeiska Bauhaus-initiativet.

Viktiga tematiska prioriteringar för båda delinsatserna är att arbeta med och främja EU:s ungdomsmål och EU:s ungdomsstrategi 2019–2027 i allmänhet.

Projektförslagen kan även inriktas på temaområdena i ”konferensen om Europas framtid”. Ungdomar och ungdomsorganisationer är nyckelaktörer i återhämtningen från covid-19-pandemin. Ungdomsnätverk bör överväga sätt att skapa solidaritet och inkludering och hur man kan förbättra livskvaliteten efter pandemin, vilket sammanfaller med utmaningarna avseende digitala färdigheter och hållbara gröna livsstila