Statsunderstöd

Rätt att kunna – Kvalitet och jämlikhet inom yrkesutbildningen: Stärkande av välbefinnandet, samhörigheten och delaktigheten

Yrkesutbildning
Status
Avslutad
Ansökningstid
1.9.2020 – 15.10.2020 kl 16:15
Ansökningsblankett
Statsunderstöd
Enintään/Högst 4 300 000 €
Mer information
undervisningsråden Ingeborg Rask, tfn 029 533 1257, Helena Öhman, tfn 029 533 1111 (svenskspråkig yrkesutbildning), Sanna Laiho 029 533 1301, e-post fornamn.efternamn@oph.fi.
Vid tekniska frågor, vänligen ta kontakt per e-post: statsunderstod@oph.fi.

Tyngdpunktsområden

2.1 Utveckling av de studerandes påverkningsmöjligheter och studerandekårsverksamheten
2.2 Utvidgning av verksamheten för yrkesutbildning i rörelse och användningen av arbetskapacitetsintyget för yrkesutövare
2.3 Stärkande av en verksamhetskultur som främjar gemenskap
2.4 Utveckling av säkerhetskulturen inom yrkesutbildningen
 

Behörigheten att ansöka om understöd i ansökningsgrupp 2

I ansökningsgrupp 2 för statsunderstödet inom utvecklingsprogrammet Rätt att kunna är förutom anordnarna av yrkesutbildning även aktörer inom tredje sektorn behöriga att ansöka om understöd. I denna statsunderstödsansökan utgör utvecklingen av yrkesutbildningen den centrala utgångspunkten för all utvecklingsverksamhet. Det här innebär att projektets utvecklingsarbete genomförs i tätt samarbete med anordnarna av yrkesutbildning, så att det i ett samprojekt vore bra om det förutom en eller flera aktörer inom tredje sektorn också skulle ingå anordnare av yrkesutbildning. En aktör inom tredje sektorn kan vara den som koordinerar projektet eller en av de samarbetspartner som ingår i samprojektet och även får finansiering för projektet.

Med tredje sektorn avses den samhälleliga sektorn, som kännetecknas av icke-vinstinbringande ekonomi och medborgarverksamhet. Aktörerna inom tredje sektorn kan till exempel vara organisationer, föreningar eller stiftelser så länge de ovan nämnda kännetecknen ingår i deras verksamhetsprinciper.

Attachments