Hoppa till huvudinnehåll

Temadagar


Söker du inspiration för planering av undervisningen eller för småbarnspedagogiken? Genom de årligen återkommande temadagarna och veckorna lyfts aktuella teman fram vad det gäller till exempel trafiksäkerhet och skolfred. Materialen lämpar sig för undervisningen i flera ämnen.

Höstterminen 2019

Pupils talking outside class
Skolfredsdeklarationen 20.8.
Den nationella skolfreden för läsåret 2019-2020 utlyses 20.8 i Kajana kl. 12. Arbetet för att upprätthålla skolfreden fortsätter ändå under hela skolåret. Målet är att varje medlem i skolgemenskapen ska ha det bra och vara trygg i skolan.
Illustrationsbild: Småpeddagen 5.9
Småbarnspedagogiken firas igen med en egen dag 5.9.2019.
Temat för i år är ”Småbarnspedagogiken med barnets ögon”. Under temadagen synliggör vi tillsammans hur livet ser ut i småbarnspedagogiken och hur barnet upplever småbarnspedagogiken. Var kreativa!
Kuvituskuva, pyöräily
Trafiksäkerhetsveckan 9.-13.9.
Syftet med trafiksäkerhetsveckan är att inspirera lärare, elever och studerande på alla skolstadier samt deras vårnadshavare att under höstens temavecka ta upp trafiksäkerhetsfrågor till behandling.
Illustrationsbild, barn cyklar
Utsläppsfria dagen 20-21.9.
Syftet med den internationella utsläppsfria dagen är att ge jorden en dag utan användning av fossila bränslen och fästa uppmärksamhet på skadliga utsläpp. Ett uppdaterat info- och materialpaket för lärare publiceras i augusti.
Children wheelbarrow walking in a sports field
Kodin ja Koulun Päivä 27.9.
Ilmoita koulusi mukaan vuoden tärkeimpään yhteistyöpäivään, jossa vanhemmat ja huoltajat voivat tutustua lapsen koulun arkeen. Ilmoittaudu mukaan 16.8. mennessä, niin saat maksuttoman tuotepaketin tukemaan päivän viettoa.
ErasmusDays logo
#ErasmusDays 10.-12.10.2019
ErasmusDays är ett tre dagar långt evenemang under vilket det sprids information och erfarenheter om utbildnings-, ungdoms- och idrottsprojekten inom Erasmus+ på olika håll i Europa. Organisationer och personer som deltagit i projekten eller utbytesperioderna kan ordna egna evenemang och registrera dem som en del av ErasmusDays-dagarna eller dela med sig av sina erfarenheter i sociala medier med hashtaggen #Erasmusdays. Bekanta dig med andras erfarenheter och dela med dig av dina egna!
Maailman suurin vanhempainilta
Världens Största Föräldrakväll 12.11.2019
Rektor, skriv genast in datumet i höstterminens schema och bjud in lärare och föräldrar. Världens Största Föräldrakväll livestreamingen ordnas 12.11 kl. 18–19.30.
A teacher helping her pupils
Lapsen oikeuksien viikko 18.-22.11. - Lapsen oikeus olla oma itsensä
Lapsen oikeuksien viikko on kouluille suunnattu toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää lapsen oikeuksien tunnettuutta oppilaiden, opettajien ja kouluhenkilökunnan keskuudessa yhteisen tekemisen kautta.
Europeiska kulturmiljödagarna
Europeiska kulturmiljödagarna
Europeiska kulturmiljödagarna uppmärksammas varje höst runt om i Europa. Temat för de europeiska kulturmiljödagarna i Finland 2019 är "Konstens och underhållningens rum". Dagarna firas 2. - 8.9.2019. Man kan delta i kulturmiljödagarna på det sätt man vill!

Vårterminen 2020

Kuvituskuva: Lapset tekevät tietokoneella ryhmätyötä
Mediekunskapsveckan 10.-16.2.2020.
Mediekunskapsveckan är en årligen återkommande temavecka för mediefostran som syftar till att utveckla barns, ungas och vuxnas mediekunskap och att främja mediefostran. Följande Mediekunskapsveckan ordnas 10-16.2.2020.