Antirasismi oppimisessa, opetuksessa ja kasvatuksessa

Kansainvälistyminen Kotoutuminen Koulutuksen kehittäminen Kulttuurinen moninaisuus Laatu ja kehittäminen Maahanmuuttajakoulutus Oppimisympäristö Tasa-arvo ja osallisuus

Mitä antirasismi tarkoittaa oppimisessa, opetuksessa ja kasvatuksessa? 

Tule mukaan pohtimaan, miten voimme toimia antirasistisesti ja ymmärtää antirasismin kaikkia koskettavana jatkuvana oppimisena. Miten tunnistaa rasismin eri muotoja? Miten toimia ennaltaehkäisevästi niin, että oppiminen olisi turvallista ja mahdollista kaikille? Miten huomata ja purkaa eriarvoistavia ja etuoikeuttavia valtasuhteita ja mekanismeja, jotka vallitsevat eri oppimisympäristöissä? Miten Opetushallitus voi tukea paremmin antirasistisen ajattelun ja toiminnan toteutumista yhteiskunnassa?

Tilaisuus on osa Opetushallituksen järjestämiä dialogeja ja keskustelutilaisuuksia antirasismista oppimisessa, opetuksessa ja kasvatuksessa. Seuraava tilaisuus järjestetään keväällä 2022.

Päivitys 5.11.2021: Tilaisuuden dialogiosuus on tällä erää täynnä. Mikäli siihen vapautuu paikkoja, ilmoitamme siitä tällä sivulla. 

Tervetuloa mukaan klo 12-13 osuuteen!

Ohjelma:  

12.00 Tilaisuuden avaus, Anne Kolehmainen, Opetushallitus

12.10 "Olen Antirasisti" -kampanja, mitä on antirasismi? Nitin Sood, Oikeusministeriö

12.35 Antirasismi oppimisessa varhaiskasvatuksessa, Paco Diop, esiopetuksen opettajana

13.00 Tauko

13.10 Erätaukodialogi: antirasismi oppimisessa, opetuksessa ja kasvatuksessa. Dialogiin mahtuu rajoitettu osallistujamäärä. Tutustu Erätauko-menetelmään täältä.  

Ilmoittautuminen tilaisuuteen alkaa 18.10.2021. Ilmoittaumislinkki tulee tälle sivulle. 

Tilaisuudessa noudutatetaan turvallisemman tilan periaatteita sekä Hyvin Sanottu -hankkeen keskustelun pelisääntöjä. Tilaisuuden kieli on suomi, mutta myös englantia voi käyttää puheenvuoroissaan. Tilaisuudessa käytetään Microsoft Teams -ohjelmaa sekä Howspace-alustaa. 

Tutustu aikaisempaan työhömme Kotoutumisen tukeminen -vaikutusohjelmassa, jossa tunnistettiin kotoutumisen tukemiseen liittyviä muutostarpeita. 

Lisätiedot ja kysymykset tilaisuudesta: anne.kolehmainen [at] oph.fi

Ilmoittaudu

Datum och plats

29.11.2021 12.00 – 15.00
3 tuntia

Anmälningsperiod

18.10.2021 – 29.11.2021 kl 11:55