2. Tanssiesitykset

Roosa Paakkunainen ja Sonja-Riitta Laine teoksessa ”Osasto”, koreografia Jutta Piipponen ja Aliisa Rinne. Kuvassa tanssijat hyppivät ilmaan. Toinen tanssijoista on juuri ponnistamassa hyppyyn, kun taas toinen on villisti jo ilmassa.
Roosa Paakkunainen ja Sonja-Riitta Laine teoksessa ”Osasto”, koreografia Jutta Piipponen ja Aliisa Rinne.

1)

Käy katsomassa tanssiesitys ja kirjoita siitä havainnointiteksti. Ohjeet löytyvät alta:

2)

Poimi kirjoittamastasi havainnointitekstistä sanoja ja kirjoita sanoista runo. Voit lisätä sanoja ja muokata runon omanlaiseksesi. Tee runosta liikekompositio, joka videoidaan.

3)

Poimi katsomastasi esityksestä vaikutteita ja tunnelmia. Tee siitä liikesarja. Älä kopioi esityksen liikkeitä, vaan luo niistä oma tulkintasi. Muokkaa se mieleiseksesi liikekompositioksi, joka videoidaan.

4)

Käytä esityksestä tekemääsi liikekompositiota ja opeta se yhdelle tai useammalle tanssijalle. Sommittele ja käytä ryhmää monipuolisesti. Tee lyhyt tanssi (noin 1–3 minuuttia) ja videoi se.

Laura Hänninen ja Ida Maunula teoksessa ”Final Round”, koreografia Laura Hänninen ja Ida Maunula. Kuvassa mustaharmaata lavaa vasten piirtyy kaksi tanssijaa, joista toinen on lysähtänyt kumaraan ja toinen seisoo yhdellä jalalla eteenpäin nojautuen. Molempien hahmojen jalat hohtavat vaaleina tummaa taustaa vasten.
Laura Hänninen ja Ida Maunula teoksessa ”Final Round”, koreografia Laura Hänninen ja Ida Maunula.

5)

Käytä kohtien kaksi ja kolme liikekompositioita. Muokkaa ja sekoita ne uudeksi kompositioksi. Tee itsellesi tai ryhmälle siitä tanssi ja videoi lopputulos.

6)

Etsi tietoa esityksen tehneestä ryhmästä, tanssijoista, valo- ja pukusuunnittelijasta, musiikista ja/tai koreografista. Kirjoita esittely ryhmästä (vähintään kaksi A4 sivua).

7)

Valitse esityksestä yksi tanssija. Tee hänestä haastattelu mahdollisuuksien mukaan ja kirjoita henkilökuva. Kirjoita vähintään kaksi A4-sivua.