3. Liikekomposition luominen

Huomioi jokaisessa tehtävässä tila, aika, voima ja virtaus. Voit käyttää toistoa, pysähdystä ja nopeutusta. Mieti tasoja: haluatko tehdä liikkeet ylhäällä, keskitasossa tai lattiatasossa? Mieti, mihin suuntaan ja millaisessa suhteessa toisiin tanssijoihin tai mahdolliseen yleisöön tanssi tapahtuu.

Käytätkö paljon voimaa vai vähän? Liikutko pienesti vai isosti?

Iiro Näkki teoksessa ”Tänä aamuna minulla ei ollut varaa hankkia kahviini maitoa”, koreografia Iiro Näkki. Kuvassa tanssija on polvet koukussa ja jalat harallaan. Hänen kätensä ovat pitkinä molemmille sivuille kurotettuina.
Iiro Näkki teoksessa ”Tänä aamuna minulla ei ollut varaa hankkia kahviini maitoa”, koreografia Iiro Näkki.

1)

Kehon lämmittely: Tee tanssillinen kompositio, joka liikkuu tilassa ja tasoissa. Tarkoituksena on lämmittää koko keho. Etsi siihen sopiva musiikki. Tee lämmittely siten, että sen voi toistaa useita kertoja. Videoi

2)

Nivelet: Lähde pyörittelemään niveliä. Tee nivelten pyrityksestä liikesarja ja videoi se.

3)

Pyöriminen: Lähde kulkemaan tilassa pyöreitä reittejä ja hae kehoon pyöreitä muotoja. Kokeile erilaisia pyörimisiä ja käytä eri tasoja. Tee syntyneestä materiaalista kompositio ja videoi se.

Elisa Lejeune. Kuvassa tanssija on pyörähtänyt niin, että hänen hiuksensa ja mekkonsa ovat lehahtaneet lentoon.
Elisa Lejeune tanssimassa.

4)

Hypyt, isot ja pienet: Tee hyppysarja, jossa on pieniä ja isoja hyppyjä. Käytä tilaa monipuolisesti ja videoi lopputulos.

Kuvassa Nea Nuutinen kesken hyppynsä.
Nea Nuutinen hyppäämässä.

5)

Kokonaisvaltainen liike: Tee liikekompositio, jossa käytät kehoa kokonaisvaltaisesti, kurottele ja käytä voimaa. Käytä isoja liikkeitä ja kahmi tilaa. Videoi lopputulos.

Jeremi Vahtera teoksessa ”Gambling results”, koreografia Otto Selenius ja Jeremi Vahtera. Kuvassa tanssija on pyörähtämässä ympäri yhden käden varassa.
Jeremi Vahtera teoksessa ”Gambling results”, koreografia Otto Selenius ja Jeremi Vahtera.

6)

Rytmi: Lähde kokeilemaan taputuksia ja askeleita. Luo rytmisarja ilman musiikkia. Rytmi voi vaihdella, nopeutua ja hidastua. Käytä myös halutessasi taukoja. Lisää joukkoon liikettä. Videoi lopputulos.

7)

Venytykset: Valitse kymmenen venytystä, jotka ovat sinulle hyviä. Valokuvaa venytykset. Tee niistä kuvakollaasi ja kirjoita kuvateksteihin, mikä venytys on kulloinkin kyseessä.

Jeremi Vahtera teoksessa ”Gambling results”, koreografia Otto Selenius ja Jeremi Vahtera. Kuvassa tanssija venyttelee jalkojaan.
Jeremi Vahtera teoksessa ”Gambling results”, koreografia Otto Selenius ja Jeremi Vahtera.

8)

Kompositio: Tee edellisistä harjoituksista kokonaisuus yhdistelemällä sarjoja eheäksi kompositioksi.

Maija Järvenpää, teoksessa ”Nyt”, koreografia Maija Järvenpää. Kuvassa tanssija on heittänyt toisen jalkansa korkealle ilmaan ja ojentanut kätensä samaan suuntaan.
Maija Järvenpää, teoksessa ”Nyt”, koreografia Maija Järvenpää.
Riikka Isotalo teoksessa ”Minä & Me”, koreografia Elisa Järvinen. Kuvassa tanssija näyttää pysäyttäneen piruettinsa.
Riikka Isotalo teoksessa ”Minä & Me”, koreografia Elisa Järvinen.