4. Tanssi-improvisaatio

Roosa Paakkunainen teoksessa ”Osasto”, koreografia Jutta Piipponen ja Aliisa Rinne. Kuvassa tanssija katsoo kämmeniään valon siivilöityessä hänen yläpuoleltaan.
Roosa Paakkunainen teoksessa ”Osasto”, koreografia Jutta Piipponen ja Aliisa Rinne.

1)

Etsi kuva, josta pidät tai joka muuten herättää mielenkiintosi. Kuva voi olla postikortti, lehtikuva, maalaus, valokuva tai mikä vain. Anna kuvalle nimi ja etsi kuvasta viisi muotoa. Tee muodoista asennot ja liitä asennot toisiinsa liikkuvien välikeosien avulla. Valokuvaa asennot ja tee niistä kuvakollaasi.

2)

Etsi runo. Tee runon joka lauseesta liikelause. Muokkaa se eheäksi kompositioksi (voit halutessasi lausua runoa samalla). Videoi lopputulos

3)

Etsi musiikki, josta pidät. Lähde tanssimaan musiikkiin improvisoiden. Videoi improvisaatiotasi ja poimi videolta liikkeitä. Tee niistä kompositio. Videoi lopputuloksesi.

4)

Elisa Järvinen, teoksessa ”Madame”, koreografia Anna-Maria Vairio. Kuvassa tanssija istuu polvillaan ja on nostanut kätensä sivuille kämmenet näkyvillä. Hän katsoo tuimasti eteenpäin.
Elisa Järvinen, teoksessa ”Madame”, koreografia Anna-Maria Vairio.

Valitse rakennus ja tarkastele sen muotoja ja materiaalia. Tee rakennuksesta liikekompositio. Video lopputulos.

5)

Valitse henkilö, jota voit tarkkailla päivittäin. Tarkkaile, kuinka hän liikkuu, istuu, puhuu jne. Opettele liikkumaan kuten hän. Tee hänestä hahmo, jolle voit keksiä historian (kuinka vanha, minkä ikäinen, minkä luonteinen, millaiset vaatteet jne.). Tee hahmosta liikekompositio. Videoi lopputulos.

6)

Valitse tunnetila ja kerää siihen liittyviä kuvia, sanoja ja musiikkia. Tee tunnetilasta liikekompositio. Videoi lopputulos.

Sonja-Riitta Laine teoksessa ”Osasto”, koreografia Jutta Piipponen ja Aliisa Rinne. Kuvassa tanssija on nousemassa maasta nostamalla kädellään toista jalkaansa säärestä. Hän katsoo kameraan virnistäen.
Sonja-Riitta Laine teoksessa ”Osasto”, koreografia Jutta Piipponen ja Aliisa Rinne.