Länsimaiseen kulttuuriin vaikuttaneet tieteen tekijät Andalusiassa

Opetusvinkkejä

  • Etsitään netin kautta lisätietoa tuomari ja lääkäri ibn Rushdista. Millä latinalaisella nimellä hänet yleisesti tunnetaan? Mistä Espanjan kaupungista voidaan löytää hänen patsaansa? Etsitään patsaan kuva.

  • Etsitään lisätietoa historioitsija ibn Khaldunista. Mikä oli hänen alkuperäinen nimensä? Mihin nykyiseen maahan perhe muutti Andalusiasta? Etsitään ibn Khadunia esittävän patsaan kuva.

  • Etsitään internetin avulla lisätietoa löytöretkeilijä ibn Battutasta. Kuinka monta kilometriä hänen arvellaan kulkeneen löytöretkillään? Katsotaan kartan avulla ibn Battutan reitti, joka kulki Tangerista Pohjois-Afrikan ja Syyrian kautta Mekkaan ja Irakin ja Persian kautta jälleen Mekkaan. Seuraava matka alkoi purjehtimalla Itä-Afrikan rannan kautta Tansaniaan ja Omanin ja Persianlahden kautta takaisin Mekkaan. Seuraava matka Intiaan kulki Egyptin, Syyrian ja Vähä-Aasian läpi Konstantinopoliin, josta matka jatkui Khorasanin ja Afganistanin kautta Intiaan. Vuosien jälkeen hän jatkoi matkaansa Etelä-Intian, Sri Lankan ja Malediivien kautta Bengaliin, Myanmariin ja Sumatraan. Niiden rantoja pitkin purjehtien ibn Battuta saapui lopulta Kiinan etelärannikolle. Ibn Battuta palasi Mekkaan viimeiselle pyhiinvaellukselleen ennen paluutaan Marokon Fesiin. Fesistä hän matkasi vielä Granadan kuningaskuntaan Pyreneiden niemimaalle, ja pari vuotta myöhemmin hän matkasi vielä Maliin, kunnes noin 30 vuoden reissaamisen, 44 nykyisen valtion ja 60 hallitsijan tapaamisen jälkeen hän jälkeen asettui aloilleen nykyiseen Marokkoon. Millaista matkustaminen oli 1300-luvulla?

  • Al Kashi oli islamin kultakauden viimeisiä suuria nimiä ennen sivilisaation taantumaa. Etsitään netin avulla, missä hän asui. Selvitetään, mikä on ”al-Kashin teoreema”.