Nyheter

Inom Erasmus+ för ungdomssektorn har 2 ansökningshelheter öppnats för strategiska partnerskapsprojekt

Program Ungdomsväsendet Medborgaraktivitet Erasmus+ Erasmus+ Ungdomssektorn EU:s ungdomsprogram Internationalisering Finansiering
Du kan söka finansiering för strategiska partnerskapsprojekt inom två olika ansökningshelheter i oktober 2020. Under höstens ansökningsomgång (1.10) kan man söka finansiering för alla fokusområden. I den extra ansökningsomgången (29.10) kan man söka finansiering för projekt vars tyngdpunkt är att utveckla kunnandet och främja delaktigheten inom ungdomssektorn med hjälp av kreativitet och konst.
Kuvituskuva, ryhmässä työskentelyä

I oktober är det möjligt att inom ramen för Erasmus+ för ungdomssektorn söka finansiering för strategiska partnerskapsprojekt i två olika ansökningsomgångar.

Tredje ansökningsomgången för år 2020

  • avslutas 1.10.2020.

Den här gången kan man söka alla bidrag för strategiska partnerskapsprojekt:

  • projekt som utvecklar innovation och
  • projekt som stödjer erfarenhetsutbyte samt
  • europeiska ungdomsinitiativ.

Extra ansökningsomgång för strategiska partnerskapsprojekt

  • avslutas 29.10.2020.

Europeiska kommissionen har öppnat en extra ansökningsomgång för Erasmus+-programmets strategiska partnerskapsprojekt. Ansökningsomgången anknyter till kommissionens åtgärder för att stödja återhämtningen från coronakrisen. 

Ansökan är öppen för utbildningsområdena och ungdomssektorn inom Erasmus+. Tyngdpunkten för den extra ansökningsomgången för ungdomssektorn, den allmänbildande utbildningen och vuxenutbildningen är att utveckla kunnandet och delaktigheten med hjälp av kreativitet och konst.

Projekten som finansieras ska främja uppkomsten av arbetsplatser, hållbar utveckling och social delaktighet med hjälp av konst.

Kommissionen öppnar ansökningsblanketterna i Erasmus+-programmets ansökningsportal, sannolikt under den första veckan i september.

Extra ansökningsomgång: ungdomssektorns projekt 

  • projekttid: 6─24 månader
  • maximifinansiering 150 000 euro per år. Ett tvåårigt projekt kan finansieras med högst 300 000 euro
  • antalet deltagande organisationer ska vara minst 3
  • öppen också för organisationer inom konst- och kultursektorn.

I övrigt ska man i ansökan följa de regler som fastställts i Erasmus+-programmets programguide.

Ansökningsrådgivning på nätet (på finska)

  • 9.9.2020 kl. 15.00-16.30: ansökningsrådgivning för den extra ansökningsomgången (i samarbete med Erasmus+ för allmänbildande utbildning, vuxenutbildning och ungdomssektorn samt programmet Kreativa Europa)
  • 15.9.2020 kl. 13.00-14.30: informationspaket för dem som ansöker om finansiering inom helheten för Erasmus+ för ungdomssektorn (länk nedan).

Vi publicerar mera information om rådgivningstillfällena på denna sida och i Utbildningsstyrelsens evenemangskalender.