Nyheter

Nordisk pedagogik på BETT-mässan i London

Program Erasmus+ eTwinning
Nordisk pedagogik presenteras på BETT-mässan som ordnas i London 22-25 januari. Mässan är ett av världens största evenemang kring utbildning och teknologi. Evenemanget väntas locka 34 000 besökare från 146 länder.
Kuvituskuva: Oppilaat ohjelmoivat robottia

I samband med mässan ordnar Utbildningsstyrelsen tillsammans med de andra nordiska länderna seminariet Nordic CRAFT@BETT. Evenemanget ordnas 22.1.2020 kl. 12.50- 13.30 på Bett Arenan, mässans största scen.

På mässan medverkar också elever från Havukosken koulu i Vanda och vicerektor Esa Oila. Eleverna vann i höstas den nordiska 2019 Nordic CRAFT -tävlingen. Eleverna kom på idén om en applikation som hjälper föra samman dem som har mat som de kan avvara och dem som behöver mat. Undervisningsminister Li Andersson deltar i en gemensam nordisk hälsning.

Vad är CRAFT?

Under de senaste fyra åren har man i Danmark utvecklat ett framgångsrikt pedagogiskt koncept som heter CRAFT. CRAFT är en förkortning av orden "Creating Really Advanced Future Thinkers". Här arbetar eleverna med IT, design-tänkande, innovationer, kreativitet och samarbete för att lösa problem i vardagen. 

Nordic CRAFT utvecklar CRAFT som nordiskt samarbete. Det europeiska eTwinning-nätverket fungerar som ett stöd för aktiviteterna i CRAFT. I Nordic CRAFT kan lärare och elever från Danmark, Finland, Norge, Sverige, Island, Färöarna, Grönland och Åland delta. Verksamheten får stöd från Nordiska ministerrådet.

Mer information