Nyheter

Tips för utomhuspedagogik

Lärare och pedagogisk personal Förskoleundervisning Grundläggande utbildning Småbarnspedagogik Coronaviruset Lärare och pedagogisk personal
Under coronavirusepidemin rekommenderas att utflykter för undervisningsgrupper och elever ordnas på närliggande områden och att man rör sig ute i naturen. Närmiljön och naturen erbjuder mångsidiga möjligheter att studera olika lärområden och läroämnen. Bekanta dig med tipsen nedan som sammanställts av föreningen Ulko-opet ry och kom igång med undervisningen utomhus.

Sidan har kompletterats med svenskspråkiga tips 18.6.2020.
Kuvituskuva: Lapset syövät eväitä retkellä

Mappa.fi

Mappa.fi är en materialbank för utomhuspedagogik, miljöfostran och en hållbar livvstil. Tjänsten upprätthålls av Finlands natur- och miljöskolförbund.

Bekanta dig med de färdiga temaryggsäckarna.

Tips från Suomen Latu - Friluftsorganisationen i Finland (på finska)

Suomen Latu har på sin webbplats samlat olika tips såväl för de yrkesverksamma inom småbarnspedagogiken och skolorna som för familjerna, både för undervisning och för fritidsaktiviteter. Suomen Latu är en organisation som fokuserar på och uppmuntrar till friluftsliv och friluftsaktiviteter.

Material på Ulkoluokka.fi (på finska)

På webbplatsen finns en guide om undervisning utomhus som riktar sig till lärarna (Loikkaa ulkoluokkaan). Publikationen har utarbetats av lärare som undervisar utomhus, forskare, utbildare och aktörer som stödjer utomhuspedagogik.

Bland materialet finns också lekkort (Ulkoluokka-leikkikortit) med pedagogiska lekar att leka utomhus. Från tjänsten kan du ladda ner olika kort med lekar och grenar. Tjänsten upprätthålls av SYKLI som är en riksomfattande specialyrkesläroanstalt som är specialiserad på att utveckla yrkeskompetensen inom hållbar utveckling.

På webbplatsen Ilokasvaaulkona.fi finns lekar och uppgifter för småbarnspedagogiken.

Naturskola

Webbsidan naturskola.fi som drivs av organisationen Natur och miljö r.f. och innehåller material och tips för pedagoger gällande utomhuspedagogik. 

Naturskolornas Instagramkonton: 

@kvarkensnaturskola

@naturskolanuttern

@ålands.naturskola

@åbolandsnaturskola

Utinaturen.fi

Webb- och facebooksidor som anknyter till utomhuspedagogik

På Facebook kan du också hitta tips och få kamratstöd. Bekanta dig till exempel med följande grupper och sidor.