Nyheter

Var med och lyft upp yrkesutbildningen under Europeiska veckan för yrkesskicklighet!

Utbildning och examina Yrkesutbildning Erasmus+ Yrkesutbildningen
Den europeiska veckan för yrkesskicklighet (European Vocational Skills Week 2020) infaller i år 9-13.11.
Euroopan ammattitaitoviikko 2020

Veckan firas på initiativ av Europeiska kommissionen och målet med den är att lyfta fram yrkeskunnandet och dess betydelse samt att ge unga och deras föräldrar bättre information om de karriärmöjlighter som yrkesutbildningen erbjuder. Det här årets teman är hållbar utveckling och digitalisering.

 

The VET Excellence Awards

I samband med den europeiska veckan för yrkesskicklighet delar man ut priserna The VET Excellence Awards. Genom dem vill man lyfta fram organisationer, personer och projekt som främjat yrkesutbildningen.  Du kan rösta på din favoritkandidat från och med 10.10 på kommissionens webbplats för European Vocational Skills Week.

De nominerade från Finland är SASKY koulutuskunta­yhtymä och Jyväskylä universitet.

 

Registrera ditt evenemang på kommissionens webbplats! 

Ordnar ni den här hösten ett evenemang kring yrkesutbildningen? Registrera gärna evenemanget på Europeiska kommissionens webbplats som en del av den europeiska veckan för yrkesskicklighet! Evenemanget behöver inte infalla just under den specifika veckan, utan alla evenemang som ordnas under hösten passar bra in i kampanjen. De registrerade evenemangen är officiella partner för EVSW-veckan och de kommer att synas på den karta över Europa som finns på kommissionens webbplats.

Den här hösten rekommenderas det att man ordnar evenemang på distans på grund av den rådande coronavirusepidemin. Kom ihåg att aktivt följa med de regionala och lokala rekommendationerna för sammankomster och ordnandet av evenemang.

Utbildningsstyrelsen är i år utnämd till National Contact Point för den europeiska veckan för yrkesskicklighet i Finland. Vår uppgift är att inspirera och stöda aktörerna inom yrkesutbildningen att lyfta fram yrkeskunnandet på ett synligt sätt under hösten.

Nyheten är uppdaterad 13.10.2020 med ett tillägg om de finländska organisationer som är nominerade till priset The VET Excellence Awards.