Nyheter

Varje barn har rätt till en framtid – hurdana drömmar har eleverna i er skola?

Lärare och pedagogisk personal Småbarnspedagogik Förskoleundervisning Grundläggande utbildning Lärare och pedagogisk personal
Kampanjen #FårDrömma uppmuntrar barn och unga att drömma och sträva efter en framtid som motsvarar deras egna önskemål. Under kampanjen publiceras videor där kända personer berättar om sina drömmar och tillsammans med barnen kan ni prata om hur era drömmar ser ut. För eleverna finns även olika uppgifter med vilka man kan lära sig mer om barnens rättigheter.
#SaaUnelmoida

I kampanjen deltar 11 personer som är kända på olika sätt och som i en video berättar om sina egna barndomsdrömmar och uppmuntrar barn och unga att tro på sig själva och sina drömmar. Vad drömde youtubaren Joona Hellman om i högstadiet? Hurdana tips ger konståkaren Kiira Korpi, som bland annat deltagit i OS, för att du ska nå dina drömmar? Vilka drömmar hade undervisnings- och kulturminister Li Andersson som barn? Den första videon publicerades i går.

Kampanjen startade från en idé som unga i Veikkolan koulu i Kyrkslätt lyfte fram. De unga önskade att i sociala medier få se en kampanj där de kunde få höra vilka drömmar politiker, idrottare och musiker har haft som barn.

 

Veckan för barnens rättigheter firas 16-22.11 – Varje barn har rätt till en framtid! 

Veckan för barnets rättigheter är en aktivitetsbetonad temavecka som riktas till skolorna och vars syfte är att öka medvetenheten om barnens rättigheter bland barn, unga, lärare och övrig personal i skolan genom gemensamma aktiviteter.

Veckan kan uppmärksammas med bland annat lek, diskussioner, skrivuppgifter och spel. Det finns även uppgifter som lämpar sig för distansundervisning. Temaveckans material har planerats i samarbete med lärarna och man har samlat in elevernas önskemål om uppgifter och material från skolor runtom i Finland. Inför veckan publiceras även uppgifter som kan användas inom småbarnspedagogiken.

Allt material finns på kampanjes webbsidor.