Nyheter

#BeInclusive EU Sport Awards – ansökningen har börjat!

Program Idrott och sport Erasmus+ Erasmus+ för motions- och idrottsområdet – Sport
Europeiska kommissionen har publicerat #BeInclusive-priset för motions- och idrottsområdet. Syftet med tävlingen är att lyfta fram den fysiska aktivitetens roll som ett verktyg för social förstärkning och att lyfta fram aktörer inom idrotten. Organisationer kan delta i tävlingen fram till den 28.9.2023 och vinnarna får erkännande på 10 000 €.
#BeInclusive EU Sport Awards

Alla organisationer inom motions- och idrottssektorn som främjar socialt välbefinnande kan delta i tävlingen. Motion och idrott är fulla av möjligheter och med hjälp av idrottsaktiviteter kan idrotten skapa en känsla av tillhörighet, främja utvecklingen av en respektfull atmosfär och bryta fördomar.

Europeiska kommissionen nominerar finalister från tävlingsförslagen i följande kategorier:

  • #BeInclusive Breaking Barriers
  • #BeInclusive Be Equal
  • #BeInclusive Sport for peace

EU-kommissionen uppmuntrar motions- och idrottsorganisationer att lägga fram sina egna projekt som har lyckats främja social integration genom motion och idrott.

— I Finland finns många idéer om hur idrott kan främja social integration. Det här är ett utmärkt tillfälle att presentera våra kunskaper och erfarenheter för resten av Europa. Jag uppmanar alla organisationer att vara med, säger idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist.

Monaliiku ry
2018 vann Monaliiku ry från Finland med sitt Fit4Life-projekt. På bilden (till vänster) Ayisat Yusuf-Aromire, Monaliikus idrottsinstruktör, verkställande direktör Claudia Nystrand och biträdande chef för EU-kommissionens idrottsenhet Marisa Fernandez Esteban

Ansökningstiden för priset pågår till slutet av september och de tre vinnarna kommer att tillkännages vid prisgalan som anordnas under våren 2024. Totalt 9 finalister kommer att bjudas in dit.

Ansökningar skickas in elektroniskt via EU Funding Tender PortalMer information och detaljerade ansökningsanvisningar finns på Europeiska kommissionens hemsida.

Erasmus+ Sport team hjälper att deltaga i tävlingen. Frågor om ansökningsprocessen skickas till sport [at] oph.fi