Nyheter

Europeiska språkdagen firas 26.9 – tillsammans lär vi oss nya språk!

Yrkesutbildning Förskoleundervisning Högskoleutbildning Gymnasieutbildning Grundläggande utbildning Fritt bildningsarbete Småbarnspedagogik
Europarådet har utsett den 26 september till Europeiska språkdagen. Syftet med dagen är att lyfta fram den språkliga rikedomen i Europa och uppmuntra till språkstudier. I Europa talas över 200 språk, alla värdefulla.
Eleverna skriver ord på tavlan i språkklassen.
Inspireras att lära dig språk!

Alla firar Europeiska språkdagen!

På Europeiska språkdagen den 26 september ordnas många intressanta evenemang i olika europeiska länder. I Finland firas dagen på flera olika sätt i skolor, läroanstalter och bibliotek. Alla som är intresserade av språk och allt positivt med anknytning till språk bjuds in att delta. Du kan delta i dagen hemma, på jobbet, i skolan eller under en fritidsaktivitet. På Europeiska språkdagen är alla flerspråkiga.

  • FULLBOKAT: Språkcafé den 26 september kl. 9.30–12.30 och 13.30–15.30 i Helsingfors centrumbibliotek Ode. Arrangör är Europeiska kommissionens representation i Finland.
  • Språkdagen 26.9 och 27.9 i Ode. Flerspråkig diktuppläsning, paneldebatt och framträdanden.
  • Vid Europe Direct-kontaktpunkter runt om i Finland (Uleåborg, Kajana, Kuopio, Seinäjoki, Kankaanpää, Valkeakoski, S:t Michel och Fredrikshamn) eller bjud in en ambassadör från Språkexperter till din skola. Arrangör är Språkexperter rf.
  • Europeiska språkdagen på biblioteket. Ordnas ett evenemang under Europeiska språkdagen i ert bibliotek? Om inte, ordna ett sådant tillsammans! Språklärarförbundet i Finland SUKOL har publicerat material på finska för Europeiska språkdagen på biblioteket (i delen Material på medlemssidan), som kan användas medlemmarna.
  • Följa paneldiskussionen på Europeiska språkdagen kl. 15.00-16.30. Arrangör är UNIOULU och OAMK.
  • Ordna ett evenemang i skolan med hjälp av ECML:s material.

À bientôt! Varsti näeme! Bis bald!