Nyheter

Rapporter över förhandskalkylering av statsandelsfinansiering för undervisning som förbereder för den grundläggande utbildningen och anvisningar för granskning av rapporterna

Tjänster Statsandelar
Glasögon på en pappersbunt. Papper med färgglada grafer och illustrationer.

Efter datainsamlingen på statistikföringsdagen hösten 2023 hämtar statsandelsteamet vid
Utbildningsstyrelsen uppgifter om närvaro för elever i undervisning som förbereder för den grundläggande utbildningen år 2022 ur informationsresursen KOSKI. Med hjälp av uppgifterna som hämtats ur informationsresursen KOSKI kalkyleras antalet närvaromånader för elever i förberedande undervisning. Dessa används som grund för statsandelsfinansieringen för undervisning som förbereder för den grundläggande utbildningen år 2024.

Den preliminära rapporten publiceras i början av april 2023 

De preliminära rapporterna för anordnare av undervisning som förbereder för den grundläggande utbildningen publiceras i början av april på finska uppgifterna i informationsresursen KOSKI. Den preliminära rapporten enligt undervisningsanordnare innehåller en specifikation av uppgifterna inom undervisning som förbereder för den grundläggande utbildningen som förts in i informationsresursen KOSKI för vårterminen 1.1–31.7.2022 och höstterminen 1.8– 31.12.2022. I den preliminära rapporten ingår även en specifikation av antalet närvaromånader under vårterminen 1.1–31.7.2022 som anmälts till Utbildningsstyrelsen i enkäten om grundläggande uppgifter hösten 2022.