Hoppa till huvudinnehåll

Ärendehanterings- och rådgivningstjänster


I början av sidan hittar du kontaktuppgifterna till våra rådgivningstjänster och i slutet av sidan våra ärendehanteringstjänster.

Rådgivningens kontaktuppgifter

Rådgivning om Arvo-systemet

Den nationella studeranderespons inom yrkesutbildningen samlas in via Arvo-systemet två gånger under studierna: i början av studierna och i slutet av studierna. De nationella resultaten publiceras i anonymt statistiskt format på tjänsten vipunen.fi.

  • Rådgivning: arvokyselyt(at)oph.fi

Informationsresursen inom småbarnspedagogiken Varda

Den nationella informationsresursen inom småbarnspedagogiken, Varda, samlar uppgifter om småbarnspedagogiken på ett och samma ställe.

  • Rådgivning: varda(at)opintopolku.fi

Internationella förfrågningar om Finlands utbildningssystem

Maailmalle.net

På Utbildningsstyrelsens Maailmalle.net hittar du opartisk information om studier, arbetspraktik, volontärarbete och ungdomsutbyte utomlands.

Publikationer och läromedel 

Utbildningsstyrelsens avgiftsbelagda publikationer och läromedel finns till salu i vår nätbokhandel www.oph.fi/bokhandel.  

  • Frågor om våra produkter: julkaisut(at)oph.fi 
  • Frågor om beställning och leverans: kundservice(at)kirjavalitys.fi eller tel. 010 345 1530 

Rådgivning hos Studieinfos tjänsteman

  • Antagning av studerande till förberedande utbildning efter yrkesutbildning, gymnasieutbildning och grundläggande utbildning: virkailija(at)opintopolku.fi
  • Antagning av studerande till högskoleutbildning: korkeakoulutiimi(at)opintopolku.fi
  • Hantering av Studieinfos organisationsuppgifter, användarförvaltning, förvaltning av koder och andra tjänster för gemensam användning: yhteisetpalvelut(at)opintopolku.fi

Rådgivning om ePUK

eHOKS samlar uppgifter om de studerandes personliga utvecklingsplaner för kunnandet (PUK) inom yrkesutbildningen på en plats. Tjänsten gör det möjligt att se och dela informationen.

  • Rådgivning: ehoks(at)opintopolku.fi

Rådgivning om eGrunder

eGrunder-tjänsten fungerar som plattform för upprättandet av läroplaner, examina och grunderna för utbildningen. Tjänsten innehåller även lokala verktyg för undervisnings- och utbildningsanordnare.

  • Rådgivning: eperusteet(at)opintopolku.fi

Rådgivning om Koski

Koski sammanställer uppgifter om alla elevers och studerandes utbildning, från enskilda studieprestationer till avlagda examina. Tjänsten innehåller även uppgifter om studierätter samt centrala innehåll och kunskapskrav i avlagda examina.

  • Rådgivning: koski(at)opintopolku.fi

Rådgivning om ansökan till utbildning i Studieinfo

Om du har frågor om den gemensamma ansökan till yrkesutbildning, gymnasieutbildning, yrkeshögskoleutbildning eller universitetsutbildning, bekanta dig med kontaktuppgifterna för Studieinfo och ansökningsrådgivning.

Tjänsten Rådgivning om stöd för lärande

Tjänsten Rådgivning om stöd för lärande erbjuder yrkesmän och vårdnadshavare handledning i frågor som gäller stöd för lärande.

Utbildningar och evenemang

Offertbegäranden eller frågor som berör Utbildningsstyrelsens avgiftsbelagda kurser och evenemang. 

Valteri center för lärande och kompetens

Valteri är ett nationellt center för lärande och handledning som erbjuder mångsidiga tjänster inom allmänt, intensifierat och särskilt stöd för att genomföra närskoleprincipen.