Hoppa till huvudinnehåll

Ärendehanterings- och rådgivningstjänster


I början av sidan hittar du kontaktuppgifterna till våra rådgivningstjänster och i slutet av sidan våra ärendehanteringstjänster.

Rådgivningens kontaktuppgifter

Rådgivning om Arvo-systemet

Den nationella studeranderespons inom yrkesutbildningen samlas in via Arvo-systemet två gånger under studierna: i början av studierna och i slutet av studierna. De nationella resultaten publiceras i anonymt statistiskt format på tjänsten vipunen.fi.

 • Rådgivning: arvokyselyt(at)oph.fi

Informationsresursen inom småbarnspedagogiken Varda

Den nationella informationsresursen inom småbarnspedagogiken, Varda, samlar uppgifter om småbarnspedagogiken på ett och samma ställe.

 • Rådgivning: varda(at)opintopolku.fi

 

Internationella förfrågningar om Finlands utbildningssystem

 • Förfrågningar: enquiries(at)oph.fi

 

Maailmalle.net

På Utbildningsstyrelsens Maailmalle.net hittar du opartisk information om studier, arbetspraktik, volontärarbete och ungdomsutbyte utomlands.

 

Publikationer och läromedel 

Utbildningsstyrelsens avgiftsbelagda publikationer och läromedel finns till salu i vår nätbokhandel www.oph.fi/bokhandel.  

 • Frågor om våra produkter: julkaisut(at)oph.fi 
 • Frågor om beställning och leverans: kundservice(at)kirjavalitys.fi eller tel. 010 345 1530 

 

Rådgivning hos Studieinfos tjänsteman

 • Antagning av studerande till förberedande utbildning efter yrkesutbildning, gymnasieutbildning och grundläggande utbildning: virkailija(at)opintopolku.fi
 • Antagning av studerande till högskoleutbildning: korkeakoulutiimi(at)opintopolku.fi
 • Hantering av Studieinfos organisationsuppgifter, användarförvaltning, förvaltning av koder och andra tjänster för gemensam användning: yhteisetpalvelut(at)opintopolku.fi

 

Rådgivning om ePUK

eHOKS samlar uppgifter om de studerandes personliga utvecklingsplaner för kunnandet (PUK) inom yrkesutbildningen på en plats. Tjänsten gör det möjligt att se och dela informationen.

 • Rådgivning: ehoks(at)opintopolku.fi

 

Rådgivning om eGrunder

eGrunder-tjänsten fungerar som plattform för upprättandet av läroplaner, examina och grunderna för utbildningen. Tjänsten innehåller även lokala verktyg för undervisnings- och utbildningsanordnare.

 • Rådgivning: eperusteet(at)opintopolku.fi

 

  Rådgivning om Koski

  Koski sammanställer uppgifter om alla elevers och studerandes utbildning, från enskilda studieprestationer till avlagda examina. Tjänsten innehåller även uppgifter om studierätter samt centrala innehåll och kunskapskrav i avlagda examina.

  • Rådgivning: koski(at)opintopolku.fi

   

  Rådgivning om ansökan till utbildning i Studieinfo

  Om du har frågor om den gemensamma ansökan till yrkesutbildning, gymnasieutbildning, yrkeshögskoleutbildning eller universitetsutbildning, bekanta dig med kontaktuppgifterna för Studieinfo och ansökningsrådgivning.

   

  Tjänsten Rådgivning om stöd för lärande

  Tjänsten Rådgivning om stöd för lärande erbjuder yrkesmän och vårdnadshavare handledning i frågor som gäller stöd för lärande.

   

  Utbildningar och evenemang

  Offertbegäranden eller frågor som berör Utbildningsstyrelsens avgiftsbelagda kurser och evenemang. 

   

  Valteri center för lärande och kompetens

  Valteri är ett nationellt center för lärande och handledning som erbjuder mångsidiga tjänster inom allmänt, intensifierat och särskilt stöd för att genomföra närskoleprincipen.

  Ärendehanteringstjänster

  Auktoriserade translatorer

  Auktoriserade translatorer

  www03.oph.fi

  Letar du efter en auktoriserad translator? Du kan leta efter translatorer i tjänsten. När du har hittat en lämplig translator kan du be om exakta kontaktuppgifter via e-post: auktoris.lautakunta(at)oph.fi

  Registret över rättstolkar

  Registret över rättstolkar

  oikeustulkkirekisteri.opintopolku.fi

  Letar du efter en rättstolk? Utbildningsstyrelsen upprätthåller ett register över rättstolkar där de rättstolkar som godkänts av nämnden för registret över rättstolkar registreras. Du kan bekanta dig med tolkar i tjänsten.

  Studieinfo

  Studieinfo

  studieinfo.fi

  I Studieinfo-tjänsten kan du få information om olika utbildningar, ansöka till studier efter grundskolan, ansöka i den nationella gemensamma ansökan till universitet och yrkeshögskolor samt delta i vissa kontinuerliga ansökningar och separata ansökningar. I Studieinfos Egen utbildningsväg kan du som en identifierad användare se dina egna ansökningar och ta emot en studieplats samt se dina studieprestationer och uppgifterna om ditt barn inom småbarnspedagogiken.

  Tjänstemannens tjänster i Studieinfo

  Tjänstemannens tjänster i Studieinfo

  virkailija.opintopolku.fi

  I tjänstemannens tjänster i Studieinfo kan du logga in i utbildningsförvaltningens gemensamma tjänster för tjänstemän, bl.a. eGrunder, Koski, Studieinfo och Varda.

  Erkännande av examina

  Erkännande av examina

  Erkännande av examina avser ett beslut om den behörighet en examen som har avlagts i ett annat land ger då man söker en arbetsplats eller en studieplats. Beslut om erkännande av examina fattas i Finland av olika organisationer beroende på ändamålet.