Henkilö, joka selaa puhelinta. Kuvassa eTwinning-logo.

Registrera dig

Registrera dig och presentera dig själv och dina intressen för andra genom att skapa en eTwinning-profil. Sedan kan du söka samarbetspartners för internationellt samarbete och får tillgång till en egen TwinSpace, som är en inlärningsmiljö/webbsida.

Nätverka

Komplettera din eTwinning-profil och nätverka i eTwinning!

Du kan bekanta dig med kollegor runt om i Europa till exempel på partnerforum där de presenterar sina projektidéer. Du kan svara på deras annonser eller publicera dina egna.

Delta och inspireras

Det finns många praktiska exempel på och användbara tips för eTwinning-projekt. Du kan få inspiration både från partnerforumet och olika tematiska grupper. Utnyttja gärna våra möjligheter för kompetensutveckling

Starta

När du har hittat en samarbetspartner kan du planera ett projekt tillsammans med hen. Kom tillsammans överens om tidtabellen, målen samt arbetssätten och -redskapen. De nationella eTwinningteamen godkänner ditt projekt, varefter projektet får en skyddad TwinSpace-lärmiljö/webbsida.

Agera

eTwinnings TwinSpace är en skyddad inlärningsmiljö/webbsida för kommunikation och samarbete i internationella projekt. I en TwinSpace kan man bekanta sig och samarbeta med andra elev och lärare runtom i Europa, dela innehåll som bilder, videor och filer samt öppna videoförbindelser. Du kan också utnyttja TwinSpace som projektets webbplats!

Bjud in eleverna och handled dem i att arbeta och bli vänner med eleverna i partnerskolan.

Kommunicera och dela med dig

Kom ihåg att berätta om det internationella samarbetet för dina kollegor och andra nätverk. Dela också stämningar, inlärningsupplevelser och insikter i egna kommunikationskanaler!

Titta på videon "Börja med eTwinning"och låt dig inspireras!

"Beginning with eTwinning" video (en), eTwinning Europe, Youtube